Luka Fredrikze en Patricia Koot met hun gewonnen bekers. | Foto: pr./Paul Fredrikze.
Luka Fredrikze en Patricia Koot met hun gewonnen bekers. | Foto: pr./Paul Fredrikze.

Schaatsbekers voor Luka en Patricia

Sport Warmond

Warmond • Op de ijsbaan De Uithof in Den Haag worden elk seizoen meerdere wedstrijden per leeftijdscategorie georganiseerd over verschillende afstanden. Op zondag 5 februari was de finale wedstrijd voor de pupillen. Een 500 en een 700m moest er nog gereden worden. Luka Fredrikze bij de pupillen A en Patricia Koot bij de pupillen B stonden na afloop op de hoogste trede.

Deze twee leden van de Warmondse IJsclub waren in hun leeftijdscategorie de beste rijders over vijf wedstrijden. Rens Vergeer miste door een polsblessure de eerste wedstrijd en daarmee punten voor een goede eindklassering. Ook bij junioren C stonden WIJC'ers op het podium, Rianne Koot werd tweede en Tessa van Schie haalde brons.

Thialf

Op zaterdag 4 februari deed Okke Mouwen (WIJC, pupillen A) mee met een wedstrijd in Thialf in Heerenveen. Hij reed 2.19.82 op de 1500m en verbeterde daarmee het negen jaar oude WIJC clubrecord Kees Heemskerk (2.21.45). Op de 500 meter wist Okke ook een nieuw persoonlijk record te rijden: 44.75 (was 46.49).

Uit de krant