Race samen met Niels Langeveld op het circuit van Zandvoort. | Foto: pr.
Race samen met Niels Langeveld op het circuit van Zandvoort. | Foto: pr. Foto: pr.

Fun(d)racing Zandvoort met Niels Langeveld

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Ronkende motoren, slippende banden en als eerste over de finish komen in een flitsende raceauto; een jongens- én meisjesdroom. Ieder kind droomt daarvan. Tenzij je voor een langere periode in het ziekenhuis bent opgenomen. Daar droom je van spelen op de iPad, skypen met je vriendjes en race-gamen op de Xbox. Rotaryclub Sassenheim gaat er alles aan doen om die dromen te realiseren en organiseert op donderdag 30 maart een racedag in Zandvoort om geld op te halen voor de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis.

Rotaryclub Sassenheim is een sportieve groep mensen die het aangename graag met een goed doel combineert. De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is het startpunt voor een race naar de finish: € 10.000. Een bedrag waarmee het verblijf voor de kinderen op deze afdeling een stuk aangenamer gemaakt kan worden met onder andere een aantal iPads, webcams en X-boxen.

Snel te hulp

Voor leden en niet-leden met een passie voor snelheid is er op 30 maart op het Circuit Zandvoort alle gelegenheid om zelf te ervaren hoe het is om op een echt circuit te rijden. Je rijdt in kleine groepjes achter een instructeur aan die je de fijne kneepjes van het circuitrijden leert. Ervaar hoe je de beroemde tarzan bocht aansnijdt en uitaccellereerd. Leer hoe je de ideale lijnen rijdt op het prachtige circuit van Zandvoort. Naarmate de dag vordert gaat de snelheid omhoog.

De start is om 10.00 uur. Iedere deelnemer rijdt 5 heats van 20 minuten. Het circuitrijden is voor iedereen, of je nu veel, weinig of geen circuitervaring hebt. Zelfs als ervaren bestuurder heb je je handen vol aan de geprepareerde BMW's. Alleen al het in –en uitstappen vergt door de rolkooi enige oefening maar geeft wel de echte racekick. En als je eenmaal zit, vastgesnoerd in een 5-punts gordel met een helm dan kan je dag écht niet meer stuk. Vanwege de veiligheid blijven we wel achter elkaar aan rijden.

Racen met Niels Langeveld

Wil je echt een unieke snelheidservaring beleven? Stap dan in de auto naast Sassenheimer én Europees kampioen Seat Leon Eurocup, Niels Langeveld. Hij laat je in drie ronden – een ronde "inrijden", een ronde full speed (dus ook rechte eind mee) en een uitloop ronde – voelen hoe het echt moet. Heb je daarna nog energie over dan is het afleggen van de behendigheidsproef zeker een aanrader. Iedere deelname is voor eigen risico, maar vanzelfsprekend staat ook hier de veiligheid van de deelnemers voorop.

Met en zonder racelicentie

Iedereen kan zich aanmelden voor dit Fun(d)Racing evenement. Mits je 18 jaar bent en in het bezit van een rijbewijs B. Met een racelicentie mag je deelnemen als taxi en de auto's achter je meenemen voor snellere rondetijden.

Rond 16.00 uur, aan het einde van de Fun(d)Racing dag, is er een borrel.

Aanmelden via www.rotaryfundracing.nl.

Uit de krant