Afbeelding
Foto: PR

Aanpassing blauwe zone in Dorpsstraat

Politiek Warmond

Warmond • B&W wil een kleinschalige aanpassing doorvoeren van de blauwe zone in de Dorpsstraat. Dit na een evaluatie van de zone.

Door Nico Kuyt

Sinds 2015 zijn er over de blauwe zone in de Dorpsstraat regelmatig klachten bij de gemeente binnen gekomen, zowel van ondernemers als van bewoners. Aan de ene kant geven ondernemers aan dat er behoefte is aan intensievere handhaving van de blauwe zone en aan de andere kant ervaren bewoners door die handhaving een tekort aan mogelijkheden om te parkeren.

B&W heeft daarom de blauwe zone geëvalueerd. Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de zone door een parkeerdrukmetingen en er is overleg geweest met de omgeving. Uit het onderzoek kwam een aantal kleine maatregelen naar voren, zoals het opheffen van de blauwe zone voor het parkeerterrein Dekkersgaard, maar deze voor de rest van de straat nog te handhaven. Ook is het advies om één parkeerplaats voor minder validen te reserveren bij de huisartsenpost en apotheek. B&W stelt hiertoe een verkeersbesluit op.

Uit de krant