| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Verenigingen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Zwemvereniging De Columbiaan

Opgericht in: 1969

Aantal leden/vrijwilligers: In 2017 telt de vereniging 422 leden, waarvan 354 zwemmende leden, mogelijk gemaakt door 68 vrijwilligers.

Wie zijn we en wat doen we?

Vanaf 4 jaar kan worden gestart met leszwemmen voor het officiële ABC-diploma. Omdat kwaliteit, veiligheid en plezier centraal staan, worden bij De Columbiaan de lessen in kleine groepjes gegeven door gecertificeerde lesgevers met enthousiaste assistenten. Na het behalen van het ABC-diploma kan de zwemmer doorstromen naar lessen voor zwemvaardigheidsdiploma's of wedstrijdzwemmen. Ook zwemmen voor volwassenen onder begeleiding van trainers is een volwaardige activiteit met 90 deelnemers.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Zwemmen kun je je hele leven. De Columbiaan biedt de mogelijkheid om dat in clubverband te doen. En waarom is dat leuk? Omdat de zwempassie van de trainers en lesgevers wordt overgebracht op de zwemmers. En soms komt er dan een zwemmer bovendrijven. Bijvoorbeeld Arno Kamminga, recent in het nieuws als kanshebber voor een medaille op het WK-zwemmen 2017 in Budapest. Hij was jarenlang wedstrijdzwemmer bij onze club.

Wat is jullie ambitie?

Bij het leszwemmen ambieert De Columbiaan continuïteit van de 100 procent score op het behalen van de zwemdiploma's. Daarbij willen we de zwemmers enthousiast maken voor het zwemmen. Bij zwemvaardigheid, wedstrijdzwemmen en volwassenenzwemmen worden alle zwemmers uitgedaagd om te excelleren op hun eigen niveau. Niet iedereen kan kampioen zijn, maar iedere zwemmer kan bij De Columbiaan wel het maximale uit zichzelf halen. En dat lukt: De Columbiaan reikt jaarlijks meer dan 100 diploma's uit, behaalt ieder jaar medailles op Nederlandse (junioren en jeugd) kampioenschappen en zwemt dit jaar in de hoogste competitieklasse van de KNZB.

Meer informatie is te vinden op www.columbiaan.nl of neem contact op via secretaris@columbiaan.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'. Ook in deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant