| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Kerkkoor De Lofstem

Opgericht in: 27 december 1923

Aantal leden: 40

Wie zijn we en wat doen we?

Kerkkoor De Lofstem is een gemengd koor en is verbonden aan de Protestantse Gemeente Sassenheim. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het geestelijke lied, zoals bekende liederen uit Nederland zingt, en Koor en Samenzang van de EO. We repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk in Sassenheim voor uitvoeringen en medewerking in erediensten in kerken in de regio, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Onze dirigent George Germans leert ons de liederen op een prettige manier. Ons koor is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangers Bond( KCZB), en wij doen ook zo veel mogelijk mee aan de activiteiten van deze Bond zoals korendagen, bestuurderscursussen en andere activiteiten. Het kerkkoor De Lofstem werkt ook nauw samen met het kerkkoor 'Samen op weg' uit Abbenes, waar onze dirigent ook voor staat. We proberen elk jaar een Koor en Samenzangavond te houden; wisselend in Abbenes en Sassenheim. Onze vereniging is ook zeer betrokken bij koorleden, als er een jubileum of een sterfgeval is in de familie van koorleden, kunnen zij een verzoek indienen om het koor te laten zingen. Bij ziekte van een koorlid krijgt het koorlid een ansichtkaart toe gestuurd. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom op onze repetitie avonden.

Waarom is het een fijne vereniging?

Het is bekend dat zingen je jong houdt, je hoeft er niets anders dan je stem voor mee te nemen. Waarom is het leuk juist bij kerkkoor De Lofstem te komen zingen? Je kan er ongedwongen de repetities bijwonen, in een prettige sfeer. Omdat onze vereniging niet zo groot is kan je tijdens de pauze van de repetities met iedereen praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Onze vereniging is een koor dat liederen leert zingen, maar het is ook een gezelligheidsvereniging, waar aandacht is voor elkaar. We proberen om de twee jaar iets bijzonders te doen, bijvoorbeeld meedoen aan een korendag, of gewoon een dagje uit. In 2016 heeft ons koor op 8 oktober een korendag in Sassenheim georganiseerd, waar 22 koren uit de hele regio aan mee hebben gedaan.

Wat is jullie ambitie?

Onze ambitie is om de koorzang in Sassenheim te blijven uitvoeren, en zo via het geestelijk lied de boodschap van God uit te dragen. Daarbij willen wij mensen de gelegenheid geven om een avond in de week samen met anderen heerlijk te zingen, en zo ook nieuwe liederen te leren. Wij zouden er als vereniging graag meer koorleden bij hebben, vooral mannenstemmen (tenoren) zijn zeer welkom.

Meer informatie: neem contact op met Siep Eisenga: 0252 215540 of stuur een e-mail naar siep.eisenga@gmail.com.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'. Ook in deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Meer over deze rubriek op www.deteylinger.nl.

Uit de krant