Afbeelding
Foto: pr.

Rolstoelroute tijdens Avondvierdaagse

Verenigingen Voorhout

Voorhout • De 43ste avondvierdaagse start op dinsdag 13 juni. In vier dagen wandelen de deelnemers in en rond Voorhout. Op woensdag 14 juni is er voor de eerste keer een 'rolstoelavond'; een route geschikt voor deelnemers in een rolstoel.

Op woensdagavond is er een rolstoelgeschikte avond waarvoor rolstoelgebruiker en begeleider slechts een dagkaart hoeven te kopen. Mocht er geen begeleider zijn, dan wil de organiserende Oranje Vereniging dit regelen, maar dan moet dit wel een week van tevoren aangemeld worden via secretaris@oranjeverenigingvoorhout.nl.

Iedere avond starten de 5 en 10 kilometer wandelingen om 18.30 uur vanuit het startvak op het parkeerterrein van sportpark 'Elsgeest'.

Kaarten voor de avondvierdaagse kunnen in de voorverkoop gekocht worden van maandag 5 tot en met maandag 12 juni om 16.00 uur bij Fixet, Herenstraat 124. Ter plekke is dit ook nog mogelijk bij het scoutinggebouw nabij het startvlak.

Goede doel

Zoals elk jaar wordt samen met de Ladies Circle gekozen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting Kafountine. Deze organisatie, die al 20 jaar bestaat, biedt jonge vrouwen op de Satang Jabang school in Senegal een tweede kans op onderwijs. Koko Beers uit Voorhout is hierbij betrokken.

Kidsloop

Op vrijdag 16 juni is de laatste avond, die ook speciaal is vanwege de kidsloop. Op deze avond lopen vaak de allerjongsten mee. Als dit goed gaat is de kans groot dat ze het volgende jaar proberen alle avonden mee te doen.

Intocht

Op deze laatste avond, worden er zoals ieder jaar voor de intocht op het Raadhuisplein aan de finish bloemen verkocht bij de kraam van de Ladies Circle Voorhout. Hiermee wordt ook het goede doel gesteund. Vanaf 20.00 uur is vanaf het Raadhuisplein de intocht van de deelnemers door het centrum van Voorhout, onder begeleiding van de muzikanten van St. Cecilia.

Uit de krant