Bewoners van Bolero bezoeken samen met de vrijwilligers het Palace hotel tijdens NLdoet. | Foto: pr.
Bewoners van Bolero bezoeken samen met de vrijwilligers het Palace hotel tijdens NLdoet. | Foto: pr. Foto: pr.

NLdoet: Bewoners Bolero genieten van film en lunch

Algemeen

Voorhout • Ieder jaar worden de bewoners van Bolero tijdens NLdoet getrakteerd op een uitje. Dit jaar stonden er naast een uitgebreide lunch, ook meerdere films op het programma, onder andere over het ontstaan van de Bollenstreek en over de blauwe tram.

De 26 bewoners werden op zaterdag 10 maart opgehaald met een Amerikaanse schoolbus en drie rolstoelbussen door de stichting Outdoor 4 Disabeld. De 30 vrijwilligers, waaronder wethouder Arno van Kempen, reden met eigen vervoer naar Noordwijk. Aangekomen bij het Palace hotel gingen ze samen met de bewoners naar de filmzaal van het hotel waar Simon van Dijk uit Lisse al klaar stond om een film te laten zien over het ontstaan van de Bollenstreek.

Bedankjes

Nadat iedereen voorzien was van een kopje koffie heette organisator Chris van Rooijen de gasten van harte welkom en bedankte hij directie en personeel van het hotel voor het gastvrije ontvangst en overhandigde hij manager Andre Aaij een bedankje. Wethouder van Kampen bedankte op zijn beurt organisator Van Rooijen voor zijn inzet.

Na de film was er een borreltje met een uitgebreide lunch. Tot slot keken de bewoners nog drie korte filmpjes van de blauwe tram, over het bloemcorso van 1949 en over het corso van 1957, voordat ze weer terug naar Voorhout werden gebracht. 

Uit de krant