Fietsen versieren voor kleurrijk kindercorso in Voorhout en Sassenheim | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Rob Turk
| Foto: pr./Rob Turk (Foto: Rob Turk)
Teylingen

Fietsen versieren voor kleurrijk kindercorso in Voorhout en Sassenheim

Sassenheim/Voorhout • Zoals ieder jaar, gaan in Voorhout en Sassenheim de kindercorso's weer vooraf aan het Bloemencorso. Op zaterdag 21 april gaan de kleurrijkste driewielers en buggy's door de Herenstraat en Hoofdstraat.

Ieder jaar zijn bij het kindercorso veel deelnemers met prachtig versierde driewielers, fietsen, tractoren, karren, buggy´s en kinderwagens. In de drukke Herenstraat kunnen de kinderen rekenen op veelvuldig applaus voor hun prachtige creaties. Het thema voor het Bloemencorso 2018 is ´Cultuur´ en dat zie je ook in het Kindercorso terug.

Gratis bloemen afhalen Voorhout

Om het Kindercorso te realiseren stelt een aantal Voorhoutse kwekers bloemen beschikbaar. Kinderen kunnen deze bloemen gratis ophalen op vrijdag 20 april vanaf 15.30 uur bij de kraam van de Oranje Vereniging Voorhout op grasveld bij het NS-terrein.

Op zaterdag zullen veel kinderen, samen met hun ouders, begeleiders en vier muziekkorpsen opnieuw voor het leukste, mooiste en grootste kindercorso in de Bollenstreek zorgen. De begeleidende muziekkorpsen zijn dit jaar Drumfanfare 'St. Cecilia' uit Voorhout, Show- en Marchingband Junioren 'Door Vriendschap Sterk' uit Katwijk , Drumfanfare 'Mavileo' uit Leimuiden en Show en Marchingband 'Jong Flora' uit Rijnsburg.

Deelnemers kunnen zich tussen 10.30 en 11.00 uur opstellen in het Kievitspark en de Dr. Kuyperlaan op aanwijzing van het comité. Om 11.05 uur vertrekt het kindercorso vanaf de Dr. Kuyperlaan. Het eindpunt is in de Bonekruidstraat bij de Emmausschool. Hier is voor alle deelnemers aan het kindercorso een herinneringsvaantje, drankje en een versnapering. Een jury bepaalt welke kinderen een prijs verdienen voor hun creatie. De prijsuitreiking van het Kindercorso is na afloop van het Bloemencorso om 14.00 uur in Hotel Café Restaurant 'Boerhaave'. De Herenstraat is vanwege het Bloemencorso van 10.00 tot 13.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Gratis versieren Sassenheim

In Sassenheim is voor de tweede keer op rij het kindercorso. Kinderen kunnen hun fiets of ander vervoersmiddel op vrijdag 20 april tussen 18.30 en 19.30 uur gratis versieren bij Park Rusthoff en speeltuin Beatrix (Vooruitgangdreef 1). Kinderen hoeven geen lid te zijn van een speeltuin. Ook vooraf aanmelden is niet nodig. Het versieren is een echte samenwerking tussen de speeltuinen DVV, Beatrix, Park Rusthoff en Scojesa. De bloemen worden onder andere gesponsord door de lokale bloemhandelaren.


 

De optocht op zaterdag 21 april start om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190). Vanaf 10.30 uur verzamelen de deelnemers zich daar. Het kindercorso rijdt de volgende route: Hoofdstraat - Kerklaan – Voorhavenkwartier – Vaartkade – Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos voor. Hier krijgen alle deelnemertjes een traktatie. De jeugdband van Adest Musica zorgt voor de muzikale begeleiding.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>