Kinderboerderij zoekt vrijwilligers voor voeren | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De dieren in Park Rusthoff worden door vrijwilligers gevoerd. Het is niet toegestaan zelf brood aan de beesten te voeren. | Foto: pr./: Hennie de Bok
De dieren in Park Rusthoff worden door vrijwilligers gevoerd. Het is niet toegestaan zelf brood aan de beesten te voeren. | Foto: pr./: Hennie de Bok (Foto: pr.)
Sassenheim

Kinderboerderij zoekt vrijwilligers voor voeren

Sassenheim • De kinderboerderij in Park Rusthoff zoekt vrijwilligers om te helpen bij het voeren van de dieren. Voor bezoekers van het park is het verboden om de dieren te voeren met zelf meegebrachte etenswaren.

Midden in het park staat de kinderboerderij, waar in totaal zo'n 70 dieren wonen: geiten, schapen, kippen pauwen, cavia's, konijnen, duiven, volièrevogels, varkens en natuurlijk de twee ezels. Al deze dieren worden gevoerd en verzorgd door vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken, is de stichting op zoek naar versterking.

Dierenliefhebbers kunnen helpen met voeren, eenmaal per week 's morgens tussen 8.00 en 10.00 uur of eventueel 's middags tussen 15.00 en 17.00 uur. Ook het schoonmaken van de hokken en de stal behoort tot de mogelijkheden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Overmeer door te bellen naar 06-43570449.

Verboden zelf te voeren

De dieren in de kinderboerderij krijgen een uitgebalanceerde voeding. Het is dan ook verboden voor bezoekers om de dieren te voeren met zelf meegebrachte etenswaren. Wel kunnen zij oud brood en resten groente of fruit in de houten kist achter de volière deponeren. Ook het voeren van brood aan de eenden is niet meer toegestaan. Het trekt meeuwen aan en de eenden worden van brood te dik en vervuilen het water, met kans op botulisme. Omdat de kinderboerderij overlast had van hongerige eenden tijdens het voeren, zijn er nu voor 50 eurocent bekertjes eendenvoer te koop.

Dieren niet zomaar droppen

Op de gezondheid en het welzijn van de dieren op de kinderboerderij wordt scherp toegezien. Er kunnen dan ook geen dieren worden opgenomen die worden aangeboden, aangezien dit onrust of ziekte kan veroorzaken. En het zomaar droppen van dieren, zoals onlangs is gebeurd, is ook niet toegestaan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>