Happen en stappen door Sassenheim en Voorhout | De Teylinger
Logo deteylinger.nl

Happen en stappen door Sassenheim en Voorhout

Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar oktober de Maand van de geschiedenis. Op dinsdag 15 oktober 2019 organiseren de Bibliotheken Sassenheim en Voorhout een wandeling door het dorp.

De wandeling begint in Sassenheim in de bibliotheek om 10:00 uur met een kopje koffie. Daar wordt u verteld wat de wandeling inhoudt en hoe de route is. De gids van deze wandeling, Aad van der Wiel, zal u na de koffie aan de hand nemen door het dorp en u langs bekende en minder bekende monumenten begeleiden. De wandeling gaat o.a. langs het Oude Koningshuis, diverse kerken, de molen van Speelman, Villa Beukenrode, Oud Waspick, Knorrenburg, de Minneweg, de Beukenlaan en de Herberg Bijweg. Rond 12 uur is de wandeling afgelopen en sluiten we af in de bibliotheek met een warm hapje. De wandeling duurt ruim één uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is het mogelijk dat de wandeling in overleg nog op een ander moment wordt georganiseerd, bijvoorbeeld s 'middags of een dag later.

Voorhout
Op vrijdag 18 oktober organiseert de Bibliotheek Voorhout in samenwerking met de Historisch Kring Voorhout een wandeling door het dorp. De wandeling begint in de bibliotheek om 10 uur met een kopje koffie. Daar wordt u verteld wat de wandeling inhoudt en hoe de route is. De gids van deze wandeling, Cok van Steijn, zal u na de koffie aan de hand nemen door het dorp en u langs bekende en minder bekende monumenten begeleiden. Rond 12 uur is de wandeling afgelopen en sluiten we af in de bibliotheek met een warm hapje en een voordeurenquiz. De wandeling duurt ruim één uur.

De kosten voor deze wandelingen zijn € 5,- voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>