Afbeelding

In de voetsporen van Jan Steen met nieuwe wandeling

Activiteiten Warmond

Warmond • Burgemeester Carla Breuer en wethouders Arno van Kempen en Marlies Volten maakten zondag 15 december de Jan Steen-wandeling door het historische dorpscentrum van Warmond. Bij die gelegenheid werd ook de online brochure van deze wandeling gelanceerd.

Op initiatief van Stichting Warmond aan de Kaag zijn op verschillende locaties in het dorp reproducties van wereldberoemde schilderijen van Jan Steen opgehangen. Aan de hand van deze schilderijen vertelden gidsen Anja Schrage en Astrid Hennekam, die de wandeling ontwikkelden, de deelnemers over Jan Steen, de symboliek in zijn schilderijen en over het dagelijks leven in de zeventiende eeuw.


"Erg leuk én leerzaam om mee te lopen", aldus burgemeester Carla Breuer. "Deze wandeling laat goed zien waarom Warmond alle reden heeft om zich als Jan Steen-dorp op de kaart te zetten."


Wonen en werken

De beroemde schilder uit de Gouden Eeuw woonde en werkte een periode in Warmond. Zo is bijvoorbeeld het vroegere kasteel Lockhorst op een van zijn werken afgebeeld. Maar ook op talloze manieren kan een link met de Warmondse historie worden gelegd.

Gratis brochure

De leuke weetjes en achtergrondverhalen zijn nu ook terug te lezen in een gratis brochure, die te downloaden is via de website van Warmond aan de Kaag: www.warmondaandekaag.nl.

De brochure is zo vormgegeven dat deze goed te lezen is vanaf een smartphone. Zo kan iedereen op een moment naar keuze deze wandeling beleven.

Uit de krant