De winnaars van Het Beste Idee 2019, v.l.n.r.: UGSV (2de prijs), De Columbiaan (1ste prijs) en Ter Leede (3de prijs). | Foto: René van Dam
De winnaars van Het Beste Idee 2019, v.l.n.r.: UGSV (2de prijs), De Columbiaan (1ste prijs) en Ter Leede (3de prijs). | Foto: René van Dam Foto: pr./René van Dam

Combibrug op zoek naar 'Het Beste Idee' van 2020

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Niet alleen sportverenigingen, maar ook cultuur- en sociaal-maatschappelijke verenigingen en scholen kunnen meedoen aan een nieuwe ronde van Het Beste Idee. Daarin is de Combibrug, in opdracht van de gemeente, op zoek naar de beste sociale ideeën om mensen met elkaar te verbinden. Voor de winnaar is een cheque van 3.000 euro. Aanmelden kan tot half januari.

Wie heeft er een goed idee om mensen bij elkaar te brengen, uit hun isolement te halen, te laten bewegen, te laten zingen of te stimuleren in een positieve ontwikkeling? Hoe kun je, door gebruik te maken van de faciliteiten en vrijwilligers van de verschillende organisaties, iets doen voor anderen in de samenleving? Het zijn vragen die met Het Beste Idee beantwoord gaan worden. Vorig jaar was de eerste editie voor sportclubs, die werd gewonnen door De Columbiaan. Hun idee voor een speciaal zwemuurtje voor vrouwen, waarin ook zwemles gegeven wordt, won de hoofdprijs. Dit jaar is de wedstrijd dus breder. Ook andere verenigingen en scholen mogen hun idee inzenden. Het thema is dan ook niet voor niets 'Het Beste Idee, iedereen doet mee!'.

Vorig jaar was er begeleiding vanuit de gemeente en Sportcafé Teylingen, dit jaar pakt de Combibrug dat op. "We vinden dat heel erg leuk om te doen," vertelt Ludi van Zanten van de Combibrug. "We willen nu echt ruimer inzetten en ook alle inzenders gaan ondersteunen in de uitvoering van hun idee, zodat het er ook echt komt. Daarvoor hoef je dus niet te winnen. Met deze wedstrijd willen we een positieve impuls geven aan alle ideeën die in Teylingen leven."

Dit jaar hoeven de deelnemers ook geen presentatie te geven. Van Zanten: "We willen de drempel zo laag mogelijk houden, zodat zoveel mogelijk ideeën ingestuurd worden. Daarom hebben we gekozen voor een eenvoudig inschrijfformulier op een speciale website: www.hetbesteideevanteylingen.nl. Dat kan tot half januari. Daarna komt een panel bij elkaar en zij kiezen de drie beste ideeën. Die krijgen hun prijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst." De winnaar ontvangt 3.000 euro, voor de nummer twee is 2.000 euro beschikbaar en de nummer drie krijgt een cheque van 1.000 euro. Nieuw is de aanmoedigingsprijs van 500 euro voor een klein individueel initiatief. Van Zanten: "Denk aan een straat waar veel ouderen wonen en waar ze een keer in de maand samen gaan eten." Zulke verbindende sociaal maatschappelijke ideeën worden ook beloond. Van Zanten heeft er veel zin in. "Wij hopen de slinger te zijn, zodat ideeën ook echt gerealiseerd gaan worden."

Uit de krant