Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Voorhouter wil met partij 'Klimaat en Solidariteit' meedoen aan Tweede Kamer verkiezingen

Politiek Voorhout

Voorhout • Verandering naar een nieuw klimaat en een nieuwe solidariteit is het thema van de op te richten politieke partij Klimaat en Solidariteit. Voorhouter Marcel Moolenaar wil met de partij meedoen met de Tweede Kamer-verkiezingen van 17 maart 2021. 'De coronacrisis geeft ons een adempauze om te kijken naar het klimaat, inkomensverdeling en andere belangrijke maatschappelijke punten. Er is nu plaats voor bezinning. Het moet anders.'

Molenaar (46) vindt vooral dat er meer gedaan moeten worden om de opwarming van de aarde te beperken. Hij vindt dat er sneller gehandeld kan worden. De voormalig werknemer van de Rabobank, na een studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vindt daarnaast dat het tijd is voor meer solidariteit. "Mensen die de economie nu draaiende houden worden onderbetaald. Zij verdienen meer. Tenslotte, het kapitalisme heeft zijn tijd gehad. De partij wil meer overheid."

Standpunten

De belangrijkste standpunten van Klimaat en Solidariteit zijn de volgenden, somt hij op. "Wij willen meer geld naar projecten om elektriciteit om te zetten in waterstof. We willen gas vervangen door waterstof en het sluiten van kolencentrales en de kerncentrale. Bedrijven en consumenten gaan betalen voor CO2-uitstoot. We willen een zo goed mogelijk systeem om materialen te recyclen. We willen zonnepanelen op daken en windmolens op zee. De coronacrisis leert ons dat thuiswerken mogelijk is, er is minder woon-werk verkeer wat beter is voor het milieu. Wij willen de kloof tussen rijk en arm verkleinen. De sterken horen de zwakken te dragen. Wij willen een verzorgingsstaat voor een ieder. Het kapitalisme moet plaatsmaken voor hervormingen. De economie wordt draaiende gehouden door cruciaal onderbetaalde beroepen, zoals daar bijvoorbeeld zijn de verplegers, leraren en boeren. Wij willen deze partijen meer inkomen geven door belastingverhoging voor rijken te bewerkstelligen en belasting voor bestaande ondernemingen te verhogen. Financiële transacties die bedoeld zijn om binnen drie maanden winst te genereren moeten worden verboden. Wij willen een stabiel financieel systeem. Hervormingen zijn nodig. Nederland hoort geen belastingparadijs te zijn. De participatiewet moet worden hervormd. Er moet meer geld gaan naar onderwijs en de zorg. Er moet meer aandacht komen voor de zzp’ers. Wij willen een referendum waarin de Nederlanders zich kunnen uitspreken of ze bij de EU willen of niet. Wij willen meer politie, zodat de pakkans voor criminelen wordt vergroot voor criminaliteit en geweld op straat. Ex-gedetineerden dienen een kans te krijgen hun leven te beteren door eerlijk werk."

Aanmelden

'Klimaat en Solidariteit' is op zoek naar mensen die willen helpen om deze vereniging op te richten. Geinteresseerden kunnen contact opnemen via klimaatensolidariteit@gmail.com t.a.v. Marcel Molenaar.

Uit de krant