Spooronderdoorgang bij Noordelijke Randweg geplaatst [foto]
Logo deteylinger.nl
De spoormoot, de onderdoorgang, wordt geplaatst.
De spoormoot, de onderdoorgang, wordt geplaatst. (Foto: pr./Hubert Heuzen )
foto Voorhout

Spooronderdoorgang bij Noordelijke Randweg geplaatst

Voorhout • Voor de bouw van de spooronderdoorgang bij de Noordelijke Randweg was het nodig dat twee keer een weekend het spoor buiten gebruik was. Afgelopen weekend was de tweede keer, omdat de nieuwe onderdoorgang geplaatst werd.

Het spoor werd opengebroken en de spoormoot, die afgelopen periode naast het spoor is gebouwd, wordt dan op z'n plek in het spoortalud geschoven. Daarna wordt het spoor weer hersteld. Hubert Heuzen maakte op 30 en 31 mei en stelde de onderstaande foto's beschikbaar.

Noordelijke Randweg

Met de spooronderdoorgang in de Noordelijke Randweg Voorhout kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers straks het spoor ongelijkvloers kruisen. Deze veilige en vlotte kruising is van groot belang voor de bereikbaarheid van Voorhout. Eind 2018 gunden ProRail en de gemeente Teylingen de aanleg van de nieuwe spooronderdoorgang aan aannemersbedrijf Heijmans.

Sinds oktober 2019 zijn de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang in volle gang. Aan beide zijden van het spoor is de bouwkuip ontgraven en medio februari was de eerste buitendienststelling van het spoor. Afgelopen periode is aan de westzijde van het spoor de “spoormoot” gebouwd. Dit is het betonnen tunneldeel dat onder het spoor is geplaatst.

Meer berichten