| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte pakt belangrijke punten

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte haalde zondag drie hele belangrijke wedstrijdpunten binnen middels de 4-1 overwinning op het Langeraarse Altior. Enerzijds was het een welkome aanvulling op het schamele punt wat tot nu toe was behaald, anderzijds was een goed resultaat pure noodzaak met de uitwedstrijden tegen het sterke RKDEO en HVV in het vooruitzicht. Na de ruime overwinning vonden de Voorhouters zich terug op de zesde plaats in de competitie daar waar ze twee uur eerder nog op een dertiende positie stonden.

Dezelfde elf Voorhouters als een week eerder tegen Teylingen schoten uit de startblokken. Reeds in de 2e minuut was het Olle Roffelsen die na een rush over de linkerkant de bal simpel voorzette op de onbedreigd intikkende Sam Lemmers (1-0). In die fase had Foreholte direct kunnen doordrukken, maar Rik Brabander en Jesse Tijsen waren ongelukkig met hun inzetten. Het veldspel van beide ploegen was matig. Het aannemen en controleren van de bal, het simpele passen naar een medespeler, het ging de tweeëntwintig niet allemaal even makkelijk af. Mede daardoor had de Voorhoutse verdediging het betrekkelijk eenvoudig. Altior voetbalde tot aan de zestienmeterlijn, maar kansen waren er daarna niet.

Penalty

Tot aan de 38e minuut toen aanvalsleider Ed van der Weijden met een lichaamsschijnbeweging zich heel gemakkelijk voor Matthijs Guijt plaatste, die de nummer 10 van Altior naar de grond werkte. Aanvoerder Thijs Noordsij schoof de strafschop beheerst binnen (1-1). In de minuten naar de rust hadden de gasten het beste van de wedstrijd en na aangeven van Tom van der Weijden schoot broer Ed rakelings naast.

Doelpunten na de rust

Ongewijzigd kwamen de teams uit de kleedkamers en opnieuw was het de thuisploeg die snel het doel wist te vinden. Een korte corner werd vanaf de tweede paal opnieuw in de doelmond gebracht waar centrale verdediger Tjeerd van der Zwaan de bal met de buik over de doellijn liep (2-1). Foreholte werd de bovenliggende partij en het was doelman Jeroen Sassen die Altior in de wedstrijd hield door schoten van Rik Brabander en Ivo Smits uit z’n doel te boksen.

In de 64e minuut was het opnieuw Tjeerd van der Zwaan die op de juiste plaats in het doelgebied van Altior stond. Dit keer gebruikte hij de borst om de bal binnen te lopen (3-1). Een bikkelharde vrije trap van Ed van der Weijden was het laatste wapenfeit van Altior. Matthijs Guijt stopte het schot bekwaam.

Lemmers scoort

In de 86e minuut kopte Sam Lemmers de wedstrijd in het slot door een afgemeten voorzet van Smits met het hoofd diagonaal in het doel te plaatsen (4-1). De flankspelers Tijsen en Brabander probeerden onvermoeibaar ook nog op het scoreformulier te verschijnen, maar na een korte blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Ari de wedstrijd de vergetelheid in.