Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Lekker lezen, tips voor in de Kinderboekenweek!

Tips • Van 6 tot en met 17 oktober is de Kinderboekenweek: dé jaarlijkse Boekenweek voor kinderen. Dit jaar is het thema: Worden wat je wil. Kok, piloot of drakentemmer. Droom alvast over later. In de bibliotheek zijn weer veel leuke activiteiten te doen. Speel een van de games of ga op de foto als kok, brandweerman of prinses. Lezen blijft natuurlijk centraal staan. Bekijk de leestips van onze medewerkers.

Leestip van Dorine Heemskerk, Medewerker & Advies bibliotheek Lisse:

Verboden te vliegen | Martine Letterie (ook als e-book)

Dit boek beschrijft de tweede wereldoorlog vanuit het perspectief van Fietje en haar duif en laat zien hoe het leven van kinderen tijdens de oorlog verandert. Een aanrader als je het onderwerp bespreekbaar wil maken met jonge kinderen. Een jongen van 8 jaar zei na het lezen van dit boek: “Spannend, grappig, verdrietig…ik vond het gewoon een leuk boek!” Prachtig!

Leestip van Nathalie Harthoorn, bibliothecaris bibliotheek Noordwijk:

De NEEhoorn | Marc-Uwe Kling

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hij gedraagt zich echter niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! Een hilarisch boek, dat niet mag ontbreken in de boekenkast van je kind!

Leestip van Brigitte Berkhoven, Medewerker Informatie & Advies bibliotheek Noordwijk

Een mooie dag om in een boom te klimmen | Jaco Jacobs

Een meisje, Leila, besluit op een dag in een boom te klimmen om te voorkomen dat die wordt gekapt. Een jongen, Marnus, klimt achter haar aan. Een boek over eco-warriors zou je kunnen zeggen, maar daarmee doe je verhaal het tekort. Een mooie dag om in een boom te klimmen beschrijft een mooi portret van twee tieners die zich ongezien voelen. Een aanrader!

Leestip Ninke Bartoo, Bibliothecaris bibliotheek Teylingen

De Wilde Robot | Peter Brown

Robot Roz spoelt na een schipbreuk aan op een onbewoond eiland. Hier moet ze zich als robot aanpassen aan de natuur om zich heen. Maar lukt het Roz om te overleven in de wilde natuur? Voor Roz is alles vreemd, maar zij is ook vreemd op dit eiland en de dieren zijn bang voor haar. Wanneer Roz zich thuis begint te voelen en het eilandleven begint te wennen verschijnen er een aantal robots van het vasteland die Roz terug willen hebben...

Meer berichten