Afbeelding

Teylingen opnieuw naar uitzege

Sport Sassenheim

Sassenheim • Teylingen kwam in de wedstrijd tegen Roodenburg niet echt in gevaar, en boekte de vierde uitzege op rij.

In de vierde klasse A stond zaterdag slechts één (inhaal)wedstrijd op het programma, op Sportpark Noord ontving Roodenburg het Sassenheimse Teylingen. Teylingen pakte direct het initiatief op de redelijk bespeelbare natuurgrasmat van Roodenburg. Na een kleine tien minuten spelen kregen de bezoekers via Martin van Eeuwijk een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar de routinier schoot van dichtbij naast het doel van Roodenburg-keeper Khalid Makkor.

Na ruim een half uur spelen viel de verdiende 0-1 alsnog. De mee opgekomen verdediger Mark van der Heijden was de sterkste in de kluts en liet Makkor van dichtbij kansloos. Niet veel later viel ook de 0-2 en dit doelpunt mocht er zeker zijn. Na een slim steekpassje binnen het zestienmetergebied van Van Eeuwijk op Lasse van Wijk kwam de bal uiteindelijk terecht bij Dirk Zwetsloot, die vervolgens fraai afrondde. Roodenburg was voor rust niet bij machte om aanvallend een vuist te maken en Teylingen-doelman Wessel Zonjee hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen.

Na de rust kregen beide ploegen kansen. Youssef Er-Rabt was dicht bij de 1-2, maar doelman Zonjee stond in de weg. Invaller Thomas van Kesteren had de 0-3 op zijn schoen, maar keeper Makkor voorkwam nog een Sassenheims doelpunt.