Afbeelding
Foto: MV

Wethouder: handbal krijgt geen extra geld voor accommodatie

Politiek Voorhout

Voorhout • Wethouder Arno van Kempen kan het aan andere verenigingen niet uitleggen om aan de handbalvereniging Foreholte geld te geven voor een grotere accommodatie, terwijl anderen dat niet krijgen. Dat maakte hij bekend in commissievergadering van Welzijn op maandag 31 januari.

Door Nico Kuyt

Handbalvereniging Foreholte zegde recent in een brief het vertrouwen op in de gemeente over de realisatie van het clubgebouw. Maar B&W blijft op het oude standpunt; de gemeente realiseert de sportvelden, de verenigingen realiseren de ruimten. 

Gat van 1,7 miljoen

De fracties van PvdA en CDA kaarten het geschil afgelopen maandag aan. En afgaande op de woorden van de wethouder heeft B&W zich verbaasd over de reactie van de handbalvereniging Foreholte. Er was een akkoord bereikt over het clubgebouw. Dit komt voor rekening van de vereniging, maar de gemeente draagt 515.000 euro bij. De handbal wil een bedrag van 2,2 miljoen euro, dus een gat van 1,7 miljoen. 

“Het verzoek voor extra geld is niet aan de orde”, stelde de wethouder. “Er is beleid. Wij wijken al af door geld beschikbaar te stellen. De handbal blijft op het standpunt dat het niet genoeg is. We hebben gewezen op subsidies waar elke vereniging aansprak op kan maken. B&W is van mening dat daarmee een goed verenigingsgebouw neergezet kan worden. Nu is het afgelopen met extra geld voor Elsgeest”, aldus de wethouder. 

In gesprek

Van Kempen gaf aan nog in gesprek te zijn met de handbal. “We geven elkaar de elleboog, maar zijn het niet overal over eens.” Maar als de gemeenteraad zegt het geld wel te geven, gaat hij het natuurlijk uitvoeren, maar zou dat niet kunnen uitleggen aan de andere verenigingen die met eigen geld hun accommodatie hebben neergezet.

Uit de krant