Afbeelding

Ter Leede Vrouwen maatje te groot voor SSS

Sport Sassenheim

Sassenheim • Ter Leede heeft de reeks overwinningen afgelopen zaterdag voortgezet. In Klaaswaal werd SSS met een 6-1 nederlaag getrakteerd. Een uitslag die gezien de veldverhouding nog klein uitviel.

Direct na het beginsignaal werd het initiatief door Ter Leede opgepakt. SSS werd in de verdedigende stellingen gedrongen en probeerde met lange ballen de twee voorwaartsen te bereiken. Toch waren het de gastvrouwen die tegen de verhouding de leiding namen. Een vrije trap bij de middenlijn, werd via de linkerkant voorgezet en via een ongelukkige kluts verdween de bal achter een verbouwereerde Wendel van Riemsdijk. Een tegenvaller voor Ter Leede maar al snel werden de zaken rechtgezet. Een ingeschoten bal werd door een verdedigster van SSS met de uitgestoken arm uit het doel gewerkt en ondanks felle protesten vanuit de dug out van SSS kon Noelle Opdam na 20 minuten voor de gelijkmaker zorgen. Nog voor de rust kreeg Ter Leede een aantal uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd al direct in het slot te gooien maar het vizier stond niet scherp en alleen linksback Malu Postel was doeltreffend met een rake kopbal. De rust brak aan met een stand 1-2.

Na de rust werd al snel duidelijk dat SSS technisch maar vooral conditioneel te veel te kort kwam en er ontstond eenrichtingsverkeer richting het Klaaswaalse doel. Via invalsters Julie Hendriks en Julie van den Berg werd al de voorsprong uitgebreid naar 1-4. De vrouwen van Ter Leede verslapte hierna en SSS verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Wendel van Riemsdijk maar zij had katachtige reacties in huis om haar doel schoon te houden. De krachten bij SSS waren na deze periode volledig weg en via Suzanne Zee en Romy van Beelen kwam de 1-6 einduitslag op het bord. Door dit resultaat klimmen de vrouwen uit Sassenheim naar de vijfde plaats op de ranglijst.