Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Coulanceregeling na struikeling op voetpad

Politiek Voorhout

Voorhout • De inwoner die de gemeente aansprakelijk stelde voor de valpartij over een tegel in de Beukenrode, is akkoord gegaan met een regeling in ‘coulance’ met de gemeente. 

Door Nico Kuyt

De inwoner viel op 19 november 2021 in de buurt van zijn woning over een tegel op de Beukenrode waarbij naar vermelding hij enige schade opliep. Hij stelde de gemeente daarvoor verantwoordelijk vanwege achtergebleven onderhoud. Er zou te weinig zorg zijn besteed aan ongelijk liggende en opgeworpen stoeptegels. De verzekering van de gemeente heeft de plek van het ongeval vervolgens nauwgezet onderzocht. 

Weinig resultaat

“Helaas kon niet met zekerheid worden aangetoond en vastgesteld waar de inwoner exact is gevallen. De buitendienst heeft vervolgens rondom de woning van de betreffende inwoner kleine reparaties uitgevoerd aan het trottoir. Op basis van hoogtemetingen en foto’s van twee ambtenaren heeft de verzekering in overleg met en namens de gemeente een coulance voorstel gedaan”, zo schrijft B&W in een memo aan de gemeenteraad. 

De inwoner ging in eerste instantie niet akkoord omdat dit bedrag niet toereikend zou zijn voor de door hem geleden schade. “Wij hebben aanvullende informatie gevraagd om de inwoner een meer passend aanbod te doen. Hierop heeft hij aangegeven geen aanvullend bewijs te willen leveren voor de geleden schade en is alsnog akkoord te gaan met de coulance uitkering. Dit bedrag is aan hem uitgekeerd.” Daarnaast heef de inwoner aangegeven dat hij op de schade wil terug kunnen komen mocht het letsel veel erger blijken te zijn dan verwacht. Hij heeft het recht om binnen 5 jaar op de zaak terug te komen. “Wel zal hij dan moeten bewijzen dat de klachten nog in verband staan met het ongeval.” 

Niets op Fixi

De inwoner heeft verder aangegeven dat er vele malen via de gemeentelijke meldingensite Fixi een klacht door meerdere buurtbewoners over onderhoud van het voetpad nabij zijn woning is ingediend. “Na bestudering van Fixi zijn in de periode 1 januari tot en met 17 december 2021 geen meldingen aangetroffen over onderhoud voetpad rondom de woning van de betreffende inwoner”, zo besluit B&W.

Uit de krant