Afbeelding
Foto: pr.

Hoofdingang Park Rusthoff tijdelijk gesloten

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • De hoofdingang van Park Rusthoff aan de Hoofdstraat zal de komende maand gesloten zijn. In die periode worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding van de plant van de nieuwe lindebomen. Het daadwerkelijk planten van de bomen zal medio januari/februari 2023 zijn, een periode waarin de hoofdingang wederom gesloten zal zijn.

Op maandag 21 november is de firma Hoek begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Dit is gestart met het inrichten van het bouwterrein. Daarom is de hoofdingang gesloten en zijn de Rode Loper en een klein deel van het park aansluitend aan de Rode Loper tijdelijk niet open voor de bezoekers van Park Rusthoff. De planning is dat vrijdag 16 december deze werkzaamheden gereed zijn en bezoekers weer via de vertrouwde hoofdingang het park in kunnen. Dit natuurlijk onder het voorbehoud dat alle werkzaamheden voorspoedig verlopen en het weer meewerkt.

Als de hoofdingang rond 16 december weer open gaat, dan is de Rode Loper opnieuw bestraat, het asfalt pad vanaf de Rode Loper naar het park verlegd en is de benodigde grondverbetering uitgevoerd voor de nieuwe bomen en aanplant. Omdat de beplanting en plaatsing van de bomen pas begin volgend jaar wordt uitgevoerd, zal het geheel natuurlijk wat kaal tonen. Dat is gelukkig een tijdelijke situatie.

Uit de krant