De koffiepuntenactie leverde voor de Voedselbank 638 pakken koffie op. Foto: pr
De koffiepuntenactie leverde voor de Voedselbank 638 pakken koffie op. Foto: pr Foto: pr

Lions zamelen boter, kaas en eieren in

Algemeen

In december en januari worden traditiegetrouw landelijk door Lions Clubs Douwe Egberts DE-punten van koffie- en theepakken ingezameld. Met deze punten kan namelijk gratis koffie worden verkregen voor de Voedselbank. Ook in onze gemeente hebben inzamelboxen gestaan bij de ETOS, Boekhandel Wagner, de Dirk en Albert Heijn in Sassenheim en bij de Plus en Albert Heijn in Voorhout. Zaterdag worden in de Teylingse supermarkten boter, kaas en eieren ingezameld.

In totaal werden bij deze actie 374.786 punten ingeleverd. De punten zijn door ons zorgvuldig geteld en naar de Voedselbank Teylingen gebracht. Vervolgens zijn ze ingeleverd bij het distributiecentrum van Douwe Egberts in Den Haag. Het leverde uiteindelijk 638 pakken koffie op. De AH van Sassenheim heeft nog tien pakken extra gedoneerd, omdat er bij hen helaas een inzamelbox was verdwenen.

Boter, kaas en eieren

Net zoals koffie zitten boter, kaas en eieren ook niet in het standaardpakket van de Voedselbank. Deze artikelen horen echt bij een gezellige Pasen en zullen daarom ook ingezameld worden door Lions Club Warmond Slot Teylingen.

Dit gebeurt op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 13.00 uur bij de Dirk in Sassenheim, de AH in Warmond en de AH en PLUS in Voorhout.

De Lions hopen iedereen daar te zien, zodat de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een mooie Pasen kunnen vieren.

Uit de krant