Ex Animo vertolkt volgende week hoogtepunten uit de Matthäus Passion in Warmond.
Ex Animo vertolkt volgende week hoogtepunten uit de Matthäus Passion in Warmond. Foto: pr

Mini-Matthäus Passion in Warmond

Algemeen

De Stichting Kerkelijk Erfgoed Warmond houdt op zondag 24 maart in de aanloop naar Pasen een matineeconcert met de mooiste koralen en aria’s uit de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach in de Protestantse Kerk in Warmond, Herenweg 82 .

Ook dit jaar zal het concert worden uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging Ex Animo uit Leiden met diverse solisten en o.a. met begeleiding van het monumentale Lohmanorgel. Dit alles onder leiding van dirigent Wim de Ru, sinds 1978 onafgebroken de bevlogen dirigent van het koor.

Na in 1940 te zijn begonnen met de uitvoering van alleen de koralen van de Matthäus Passion brengt het koor sinds 1942 jaarlijks het meesterwerk van Johan Sebastiaan Bach in de Leidse Pieterskerk ten gehore.

Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur. Muziekliefhebbers zijn welkom vanaf 15.30 uur. De toegang bedraagt € 20,00; tot en met 15 jaar gratis. Kaarten zijn vooraf te bestellen via www.stichtingvriendenkew.nl en zolang de voorraad strekt aan de deur.

Uit de krant