Afbeelding

Bewoners van appartementen in Voorhout zijn het zat: ‘Het feit dat deze nachtmerrie nu al een jaar lang duurt, is niet normaal.

Algemeen

Een jaar lang wachten ze al op hun intrek in hun nieuwe woning. Maar door lekkageproblemen wordt het geduld van de toekomstige bewoners van appartementencomplex Lilium in Voorhout flink op de proef gesteld. Het geduld is echter op. De huurders zijn het zat en eisen een oplossing.

De oplevering van de 24 sociale huurwoningen wordt al bijna een jaar lang iedere keer uitgesteld. De huurders hebben nog steeds geen idee wanneer ze de sleutel van hun gedroomde appartement kunnen verwachten. 

Geen schijn van kans

Volgens woningcorporatie Stek is er een probleem met een lekkage aan de gevel. De oorzaak is inmiddels bekend, maar er is nog geen oplossing. De woningcorporatie heeft de huurders aangeboden dat zij via HurenInHollandRijnland op andere woningen kunnen reageren. Maar dat heeft volgens de toekomstige huurders weinig zin. De appartementen in Lilium zijn via loting toegewezen in plaats van op basis van inschrijftijd. ‘Hierdoor heeft een deel van de toekomstige huurders die een vervangende woning zoekt geen schijn van kans’, schrijven zij in een brief aan de gemeenteraad in Teylingen. 

De huurders maken zich grote zorgen. Een aantal van hen is op dit moment dakloos of betaalt extreem veel geld aan een tijdelijke woning. Daarnaast hebben veel toekomstige huurders spullen voor hun (nieuwe) woning gekocht. ‘Dit omdat wij in maart 2023 te horen hebben gekregen dat de oplevering in mei 2023 zou plaatsvinden. Nu zitten bijna alle huurders met opslagkosten van de gekochte producten. Hier biedt Stek ook geen hulp bij aan, of tegemoetkoming voor deze kosten.’

Nachtmerrie

De bewoners zijn teleurgesteld in Stek en aannemer Ouwehand Bouw, die volgens hen weinig communiceren en weinig informatie geven.

‘Het feit dat deze nachtmerrie nu al een jaar lang duurt, is niet normaal. Het vertrouwen in Stek en het project Lilium is extreem gezakt, zeker nu er ook wordt aangedrongen op het opzeggen van de woning/het aanmelden voor andere woningen. Het idee dat Stek ons als huurders wil lozen groeit en de kans op een woning krimpt.’

De toekomstige bewoners vragen de gemeente Teylingen om hulp.

Uit de krant