Afbeelding

Voorhouters zorgen voor bloemen voor de Paus in Rome

Algemeen

UNEX Inc. en de firma W. Oskam & Zn. BV uit Voorhout dragen hun steentje bij aan alle bloemstukken die Paus Franciscus tijdens Pasen in Rome ontvangt. In de Bollenstreek worden zo’n 21.000 bolbloemen gebruikt voor de decoratie tijdens de Heilige Mis op het Sint Pietersplein van het Vaticaan. UNEX Inc. sponsort alle tulpenbollen en echtpaar Oskam zijn verantwoordelijk voor de narcissen.

Vorig jaar ontving het echtpaar Oskam – eigenaren van de firma W. Oskam & Zn. BV uit Voorhout al een pauselijke onderscheiding voor hun voortdurende bijdrage. Ook dit jaar zullen zij de bloembollen in bakken opkweken, die de trappen van het Sint Pietersplein over een lengte van 465 meter zullen sieren. En zo wordt deze kleurrijke traditie voortgezet, dankzij de vrijgevigheid, steun en inspanningen van velen.

Het is inmiddels een meer dan goed gebruik dat er met Pasen, tijdens de Heilige Mis gevierd door de Paus, allerhande kleurrijke bloemdecoraties het Sint Pietersplein van het Vaticaan, in Rome, opsieren. De traditie is ontstaan na de bloemversiering van het plein door Nederlandse bloemisten voor de zaligverklaring van Titus Brandsma in 1985 en staat inmiddels symbool voor de goede band tussen het Vaticaan en Nederland. Ook dit jaar zullen grote hoeveelheden Nederlandse bloemen het plein weer doen veranderen in een enorm kleurrijk schouwspel.

De bloemen worden dinsdag eerst nog gezegend op de Keukenhof in Lisse. Daarna gaat alles linea recta op transport naar Rome. 

Op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, worden de Nederlandse bloemen officieel aangeboden aan Paus Franciscus.

Uit de krant