Afbeelding

Cheque van 500 euro voor Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten

Algemeen

Afgelopen week heeft voorzitter Krieno Bolt van Kringloopwinkel Op Dreef uit Sassenheim een cheque van 500 euro overhandigd aan de ouders, begeleidsters en cliënten van Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten.

Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten is een ouderinitiatief. Ouders van kinderen met een verstandelijke beperking hebben zich samen ingezet om vervoer te regelen voor de Deeltijdzorg van ’s Heeren Loo te Noordwijk. Deze kinderen uit de gehele regio, ook uit Sassenheim, maken gebruik van deze Deeltijdzorg. Het gaat om de naschoolse opvang, weekenddagopvang, vakantiedagopvang en vakantie logeren van deze kinderen, die bij hun ouders thuis wonen. Zo heeft het bestuur 15 jaar geleden 2 bussen kunnen realiseren voor de 7 groepen van de deeltijdzorg. De kinderen kunnen nu naar een speeltuin, strand, zelf boodschappen doen, een ijsje halen, noem maar op. Ze krijgen er veel vrijheid mee en kunnen meer in de samenleving blijven meedraaien. Ze genieten er volop van. Om de bussen op de weg te houden, is echter ook geld nodig.

“Wij zijn heel blij met de bijdrage van Kringloopwinkel Op Dreef, want hierdoor kunnen we blijven rijden en leuke uitstapjes met de kinderen blijven maken, “zegt mevrouw Carolien Geerars, die als bestuurslid en begeleidster van St. Deeltijdzorg Gehandicapten samen met begeleiders en cliënten de cheque in ontvangst nemen. Het is belangrijk dat er ook geld binnenkomt voor onderhoud, keuringen, verzekeringen, reserve opbouwen voor vervanging, etc., want de ouderbijdrage is hiervoor niet toereikend genoeg.

De overhandiging van cheque wordt door de kinderen direct gezien als een uitje. Met z’n allen gaan ze nog even winkelen in Kringloopwinkel Op Dreef. De afdeling Speelgoed heeft bij hen de voorkeur. 

Kringloopwinkel Op Dreef brengt door de verkoop van tweedehandse goederen geld bijeen voor projecten in en transporten met hulpgoederen naar dorpen in Roemenië en Oekraïne via het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook organisatie als stichting Deeltijdzorg Gehandicapten die actief is in de regio niet wordt vergeten. 

Uit de krant