Bestuur Kringloop en SSC voor de kringloopwinkel in Voorhout. Donatie van 1500 euro voor SSC
Bestuur Kringloop en SSC voor de kringloopwinkel in Voorhout. Donatie van 1500 euro voor SSC Foto: pr

Sassenheimse Schaakclub ontvangt 1.500 euro van Stichting Kringloop Voorhout

Algemeen

Voorzitter Paul de Haas en penningmeester Sam Warmerdam hebben woensdag uit handen van het bestuur van de Stichting Kringloop Voorhout een donatie van 1.500 euro ontvangen voor de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van de Sassenheimse Schaakclub (SSC).

Op 28 oktober 2024 bestaat SSC 100 jaar. Dat wordt gevierd met een openlucht schaaktoernooi op 7 september op de Rode Loper, de hoofdentree van Park Rusthoff in Sassenheim. Tegelijkertijd vindt er tussen de middag een aanschuifsimultaan plaats door GM John van der Wiel. Daarnaast is er een receptie voor genodigden op 29 oktober 2024 en komt er een jubileumboekje. 

Voorzitter Paul de Haas: “We zijn ontzettend blij met de donatie, want hierdoor en dankzij onze sponsoren kunnen we onze plannen om het 100-jarig bestaan groots te vieren ook echt waarmaken”.

Sanne Wijntjes van de Stichting Kringloop Voorhout noemt het openlucht toernooi ‘een prachtig initiatief’. Jos Alkemade vult aan dat de Stichting Kringloop geen winstoogmerk heeft, maar wel goede doelen steunt.

De inschrijving voor het toernooi start op 11 mei 2024 tijdens het Lentefestival dat plaatsvindt in Park Rusthoff. SSC presenteert zich daar in een kraampje om informatie over de schaakclub te geven, een potje te schaken en/of in te schrijven voor het openluchttoernooi.

Uit de krant