| Foto: pr./pixabay
| Foto: pr./pixabay

Nestkastjes bouwen in het Natuurcentrum

Cultuur Warmond

Warmond • Hoewel de lente nog wel even op zich zal laten wachten breekt nu toch al weer de tijd aan voor het bouwen en ophangen van nieuwe nestkastjes. Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 22 januari van 14.00 tot 16.00 uur een middag nestkastjes maken in het centrum op recreatie-eiland Koudenhoorn.

Vogels houden namelijk niet van nieuwe spullen, dus het duurt een paar weken voordat het huisje oud genoeg is om het te betrekken. Daarnaast kan de nestkast in het voorseizoen ook prima dienst doen als schuilplek.

Vogelwerkgroep

Voor de workshop vertelt Charlotte Mathijssen van de vogelwerkgroep Teylingen iets over vogels en hun behuizing en daarna worden er onder leiding van een timmerman de nestkasten vakkundig in elkaar gezet. De gemaakte nestkasten kan je of in je eigen omgeving ophangen of ergens een mooie plek op Koudenhoorn geven.

Vooraf aanmelden

Deelname per kind bedraagt 10 euro. Vanwege de inkoop van het hout, is het noodzakelijk van te voren in te schrijven. Dat kan door een e-mail te sturen naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn op info@koudenhoornontdekken.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant