Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Verwondering, taal en verbeelding als leidraad in het Oude Raadhuis

  Cultuur

Warmond • Er is vanaf woensdag 10 mei een nieuwe expositie in het Oude Raadhuis. Mariëls Verpaalen en Alfons Nederkoorn exposeren hun werk.
 

Mariëls Verpaalen (1947) exposeert met met schilderijen in acryl/gemengde techniek. Zij woont en werkt sinds 2008 in Zutphen. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een permanente zoektocht naar het onzegbare: een poging de betekenisvolle lagen onder het oppervlakkig waarneembare te betrappen en vast te leggen. Mens en natuur worden tot hun essentie teruggebracht en de kijker wordt uitgedaagd tot een persoonlijke ontdekking of herkenning. Zij exposeert met werk dat is geïnspireerd door de poëzie bundel "21 verzuchtingen over het ouder worden" van Alfons Nederkoorn.

Gedichten

Alfons Nederkoorn (1949) exposeert met gedichten. Ook hij woont in Zutphen. Verwondering, taal en verbeelding vormen een leidraad in zijn leven. Hij is afgestudeerd als wijsgerig socioloog en op latere leeftijd gepromoveerd op het humanistisch denken in Nederland. Zijn poëzie bundel "21 verzuchtingen over het ouder worden" is een persoonlijke zoektocht met als inspiratiebron 'de derde levensfase'. In de samenwerking met de beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen levert dit een schilderachtig spel van beeld en woord.

De expositie is tot en met 11 juni te zien in het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36). Meer op hetouderaadhuisvanwarmond.nl. 

Meer berichten