Logo deteylinger.nl
Foto: pr

'Van alles wat' te zien bij eerste foto pop-up in de Hoofdstraat

  Cultuur

Sassenheim • Met een rode loper vanaf de deur naar binnen moet het duidelijk zijn: iedereen is welkom om de eerste pop-up expositie in de Hoofdstraat te bekijken. Op nummer 234 is vanaf 23 december een week lang het fotowerk 'Van alles wat' te zien.

Eigenlijk wilde hij helemaal niet in de krant. Met een paar posters moet het wel lukken, dacht initiatiefnemer Nico Rozemeijer. Toen ik dat aan vrienden vertelden, lieten ze meteen weten dat het wel belangrijk is er meer aandacht voor te krijgen. En dus praat ik nu met jou," lacht de 78-jarige Sassenheimer. "Maar ik wil absoluut niet op de foto hoor. Ik vind het leuk om dit te organiseren om zo de lege winkelruimte tijdelijk op te vullen. Het is zonde dat steeds meer winkels in het centrum leegstaan. Dat geeft zo'n ander beeld. Dat moet anders kunnen, dacht ik."

Leegstaand winkelpand

Het idee ontstond tijdens een avondwandeling door de straten van het centrum. "Dat doe ik wel vaker en al doende kwam ik op het idee voor een tijdelijke tentoonstelling in een leegstaand winkelpand. Mijn voorkeur ging meteen al uit naar de ruimte waar eerder de juwelier in zat. Een mooie plek, midden tussen de winkels." Rozemeijer zocht contact met de verhuurder, die het voor een week aan hem wilde verhuren. Vrije Universiteit VU Teylingen stelde schildersezels beschikbaar om het werk te exposeren.

Open vanaf zaterdag 23 december

Op zaterdag 23 december gaan de deuren van de pop-up open. Iedereen mag gratis naar binnen. Rozemeijer heeft een selectie gemaakt uit het werk van zijn zoon en van hemzelf. Beiden hebben een liefde voor fotografie. "Van mijn achttiende tot mijn dertigste heb ik veel gefotografeerd. Thuis staat nog veel werk." Dat hij koos voor beeld, is logisch te verklaren. Tot zijn pensioen was Rozemeijer werkzaam binnen de organisatie van meerdere drukkerijen. Zoon Ronald is ontwerper van bruggen bij een bureau in Delft. Samen maakten ze een trip naar Valencia om het werk van de beroemde architect Santiago Calatrava te fotograferen. Daarnaast zijn ook foto's uit Cuba en Noorwegen te zien. "De expositie heeft dus zeker niet voor niets de titel 'Van alles wat'", zegt Rozemeijer vrolijk. Hij is zelf iedere dag aanwezig bij de pop-up expositie, die op 23, 24, 27, 28, 29 en 30 december tussen 13.00 en 17.30 uur te bekijken is. De toegang is gratis en het werk is te koop. Maar voor het geld doet de initiatiefnemer het zeker niet, getuige zijn actie het pand zelf te huren. Hij doet het vooral voor de inwoners. "Hopelijk inspireer ik met dit initiatief ook anderen!"

Meer berichten