Afbeelding
Foto: pr.

Bloemzaden zaaien voor bijen in het Kievitspark

Duurzaam & Groen Voorhout

Voorhout • Wethouder Heleen Hooij zaaide op donderdag 22 april, op Nationale Zaaidag, bloemzaden in het Kievitspark in Voorhout. Deze dag is een initiatief van de Bijenstichting en de Stichting bijenvrienden.

In het Kievitspark zijn door werkzaamheden stukken grond die tijdelijk braakliggen. Totdat er op deze plekken weer geplant kan worden, beheert de gemeente deze stukken grond biologisch met tijdelijk groen. Wethouder Hooij licht toe: “Zo gaan we erosie van de ondergrond tegen, maar belangrijker nog: het tijdelijk groen biedt voeding aan bijen.” 

Bijenlint Bollenstreek

De afgelopen jaren is het aantal bijen afgenomen doordat er niet genoeg voedsel voor ze is. Bijen zijn belangrijk voor het bestuiven van planten, daarom zijn we gebaat bij het inzaaien van nectar planten. Deze planten zorgen ervoor dat de voedsel hoeveelheid weer toe kan nemen. Om de bijenstand verder te helpen verbeteren, werkt de gemeente Teylingen ook mee aan het initiatief ‘Bijenlint Bollenstreek’ door ons groen hiervoor beschikbaar te stellen. Zo kan een lint gevormd worden door de Bollenstreek met voedselrijke plekken voor bijen. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant