Afbeelding
Foto: pr.

Matthäus Passion klinkt weer in de Protestantse Kerk

Geloof & Religie Warmond

Warmond • In de aanloop naar Pasen organiseert de Stichting Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW) op zondag 2 april een matineeconcert met de mooiste koralen en aria’s uit de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach in de Protestantse Kerk (Herenweg 82) .

Ook dit jaar zal het concert worden uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging Ex Animo uit Leiden met diverse solisten en onder andere met begeleiding van het monumentale Lohmanorgel. Dit alles staat onder leiding van dirigent Wim de Ru, sinds 1978 onafgebroken de bevlogen dirigent van het koor.

Na in 1940 te zijn begonnen met de uitvoering van alleen de koralen van de Matthäus Passion brengt het koor sinds 1942 jaarlijks het meesterwerk van Johan Sebastiaan Bach in de Leidse Pieterskerk ten gehore.

Het concert in Warmond begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang bedraagt 18 euro, bezoekers tot en met 15 jaar krijgen gratis toegang.  Kaarten zijn vooraf te bestellen via www.stichtingvriendenkew.nl, en zolang de voorraad strekt aan de deur. Parkeren is mogelijk achter de kerk, op de Krogt, via de Laan van Oostergeest. Meer informatie over het optreden via 06-53809744.

Uit de krant