Logo deteylinger.nl
Foto: pr

Ingezonden: 'Geen voorzieningen in de wijken voor senioren'

  Ingezonden

Ingezonden • KBO Teylingen maakt zich zorgen over de voorzieningen voor senioren in Teylingen. Voorzitter Dick Voerman schrijft over zijn zorgen in een ingezonden brief aan de gemeenteraad.

"Naar aanleiding van het artikel 'Geen supermarkten in de buitenwijken' wil ik graag het volgende onder uw aandacht brengen: Als voorzitter van de seniorenvereniging KBO-Teylingen maak ik mij ernstig zorgen over deze ontwikkeling. Een petitie onder de bewoners voor het behoud van hun supermarkt heeft niet geleid tot een positieve besluitvorming hieromtrent. In de gemeente Teylingen ontstaan steeds meer wijken waar voor senioren geen enkele voorziening meer is. Daarbij denk ik ook aan de ontwikkeling van ontmoetingscentra in de wijken en niet te vergeten het openbaar vervoer. Zo heb ik vorige week in het overleg over de concessies openbaar vervoer aangegeven dat het voor senioren in de zorgcentra Sassembourg en de Gildehof onacceptabel is dat Arriva de Connexxionlijn 51 heeft laten vervallen.

Wetende dat de participatiewet ons uitnodigt om nauw betrokken te zijn en te blijven bij de ontwikkelingen in onze gemeente, willen wij graag onze inbreng blijven geven in de wetenschap dat we samen kunnen komen tot een omslag in handelen en denken. U als raad kunt daarin de eerste stappen zetten. In de discussies die u met elkaar voert kunt u afspreken dat het "ja, maar" niet gebruikt mag worden. Het hanteren van "het is niet mogelijk" niet accepteren. Anders omgaan met bestemmingsplannen. In toekomstige ontwikkelingen moet het mogelijk zijn daar sneller wijzigingen in aan te brengen.

Met de gedachte dat u de "baas" bent over de gemeente en niet de middenstand en de projectontwikkelaars, moeten we kunnen komen tot een "andere" gemeente. U bent al een fairtrade gemeente, een dementievriendelijke gemeente en met uw inzet voor senioren wordt u binnenkort een seniorvriendelijke gemeente. Daar vertrouw ik ten volle op. En mocht ik over vijfentwintig jaar een dag naar de aarde terugkomen, tref ik een gemeente Teylingen aan, waarvan de raad zegt: Dankzij de inzet en het "omdenken" van de raadsleden uit de periode 2018-2022 zijn wij nog steeds de beste seniorengemeente van Nederland en u bent zeer tevreden over de beslissingen van toen, want u leeft dan in een voorziening rijke omgeving."

Dick Voerman,

Voorzitter KBO-Teylingen

Meer berichten