Logo deteylinger.nl
Raadslid Frans Nederstigt en wethouder Van Velzen vertellen hoe het gemeentebestuur werkt. | Foto: pr.
Raadslid Frans Nederstigt en wethouder Van Velzen vertellen hoe het gemeentebestuur werkt. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Volg live het debat van de KTS in de raadzaal

  Onderwijs

Voorhout • Leerlingen van de KTS gaan op donderdag 23 maart in debat in de raadzaal van het Bestuurscentrum in Voorhout. Het eerste debat is om 11.30 uur en het tweede om 13.30 uur. Het debat gaat over ontwerpen van voorzieningen, die de leerlingen op school hebben gemaakt. De beste ontwerpen worden gepresenteerd en daarna volgt een debat tussen de leerlingen. Beide debatten zijn live te volgen via www.teylingen.tv.

Het jaarlijkse project dat de KTS en gemeente samen organiseren vindt al weer voor de tiende keer plaats. De leerlingen krijgen op school de opdracht een voorziening te verzinnen, daar een ontwerp voor te maken, er een plaats voor te bepalen en hun standpunten daarover in een raadsvergadering te verdedigen. Alle vakken werken vanuit hun vakgebied gedurende twee weken mee aan dit project. Zo wordt bij Nederlands aandacht besteed aan vergader- en discussietechniek. Bij beeldende vormgeving maken de leerlingen een ontwerp voor de gekozen voorziening. Bij Mens en Maatschappij komt aan de orde hoe de gemeenteraad werkt enzovoort.

Bezoek bestuurscentrum

Alle tweede klassen van de KTS brengen ter voorbereiding op het debat de een bezoek aan het bestuurscentrum. Zo kunnen ze in de praktijk zien en voelen hoe het er in het bestuurscentrum van Teylingen aan toe gaat. Diverse raadsleden en wethouders leggen persoonlijk uit hoe het bestuur van een gemeente in elkaar steekt en de leerlingen kunnen al hun vragen stellen.

Meer berichten