Logo deteylinger.nl
Een klassenfoto van de Parkschool: klas 6 met meester De Nooij. | Foto: pr.
Een klassenfoto van de Parkschool: klas 6 met meester De Nooij. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Klasgenotenfestival tijdens Open Monumentendag

  Onderwijs

Sassenheim • In het kader van Open Monumentendag organiseert Stichting Oud Sassenheim (SOS) een grootscheeps 'Klasgenotenfestival 65-80' op zaterdag 9 september. De doelgroep bestaat uit schoolverlaters, die in de periode 1965-1980 de lagere school in Sassenheim hebben verlaten.

Drie basisschoollocaties van voorheen worden gastvrij opengesteld: De Kompasschool (protestant-christelijk onderwijs), De Kastanjehof (openbaar onderwijs) en De Annaschool/Kapel (Da Noi) (rooms katholiek onderwijs). In deze oude schoolgebouwen zijn klassen- en schoolfoto's te zien. Drie oud-schooldirecteuren Hans de Nooij (Kompasschool) Paul de Baan (Kastanjehof) en Hein van der Meer (Annaschool) zijn de contactpersonen. Natuurlijk zijn oud-leerlingen uit andere jaren ook welkom. SOS wil de betreffende schoolverlaters massaal oproepen oud-klasgenoten, juffen en meesters op te trommelen. Zij kunnen zelf het initiatief nemen voor een reünie.

Aanmelden kan via www.stichtingoudsassenheim.nl. In een lijst is te vinden wie zich al hebben aangemeld.

Het Klasgenotenfestival 65-80 maakt deel uit van een uitgebreid Open Monumentendagprogramma, dat dit jaar het thema 'Boeren, Burgers en Buitenlui' heeft.

Meer berichten