Logo deteylinger.nl
De leerlingen vertellen aan de hand van een presentatie aan hun ouders wat ze hebben beleefd tijdens de Engelandreis. | Foto: pr.
De leerlingen vertellen aan de hand van een presentatie aan hun ouders wat ze hebben beleefd tijdens de Engelandreis. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Mavo-leerlingen terug van Engelandreis

  Onderwijs

Sassenheim • Ze bezochten Brighton en de Tower of Londen en verkende de stad op de fiets. Na een verblijf in Zuidoost Engeland kwamen 90 mavo 4 leerlingen op vrijdag 19 oktober weer terug op school.

"Van maandag 15 tot en met donderdag 18 oktober logeerden al onze mavo-leerlingen bij gastgezinnen in de omgeving van Brighton, een hele ervaring," zegt Frank Bloemheuvel, organisator van de reis en assistent conrector mavo. "Engels spreken, Engels eten, cultuur bewonderen in Canterbury en Brighton, rugby spelen en 'city biken', opdrachten erover maken. Maar ook Londen ingaan voor de Tower of London, het London Stadium en de London Dungeons, we hadden een druk programma. Zo bereidden we onze leerlingen voor op een samenleving waarin internationalisering een belangrijke plaats inneemt. Daarnaast was het natuurlijk geweldig voor de eindexamenleerlingen om met elkaar een aantal dagen op te kunnen trekken, voordat de serieuze examenzaken starten. Er is dan ook een hoop lol gemaakt. Deze reis wordt altijd als hoogtepunt van de mavo-opleiding ervaren, ook weer door deze groep."

Na terugkomst presenteerden de leerlingen aan hun ouders hun ervaringen en lieten filmpjes en foto's zien. De 'Engelandreis' werd afgesloten met een Engelse lunch, door de leerlingen op school klaargemaakt.

Meer berichten