Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Bijzondere start van de vakantie op Regenboogschool

  Onderwijs

Voorhout • De periode voor de zomervakantie staat op school traditiegetrouw in het teken van opruimen en schoonmaken. Op basisschool De Regenboog is het opruimen dit jaar wel heel letterlijk genomen, omdat de school de komende vijf weken flink wordt opgeknapt. Na de zomervakantie start op deze locatie de complete school met acht groepen. 

Al het in de school aanwezige materiaal ging de afgelopen weken door de handen van de leerkrachten. Alles wat mocht blijven, werd ingepakt in verhuisdozen. Er waren ruim vierhonderd dozen nodig om alle boeken, schriften en handleidingen, maar ook knutselmateriaal en muziekinstrumenten, in te pakken.

Renovatie

Donderdag 16 juni hadden de kinderen hun laatste schooldag. Een dag later stonden om zeven uur de eerste verhuiswagens voor de deur, samen met een grote ploeg verhuizers. Negen uur en zeven verhuiscontainers later was De Regenboog helemaal leeg. De school wordt in de zomervakantie helemaal gerenoveerd na tweeëndertig jaar intensief gebruik. Het hele gebouw wordt energiezuinig gemaakt. Er vindt een inpandige verbouwing plaats, waardoor Peuterspeelzaal Kiekeboe een vaste plaats krijgt binnen de school. Ook krijgen wanden en vloeren een facelift.

Clusterlocatie sluit deuren

Na de zomervakantie is De Regenboog helemaal klaar om te starten met alle kinderen van de Regenboog op één plek. De Clusterlocatie van de school is vanaf dat moment niet meer in gebruik. Ook de materialen van deze locatie zijn ingepakt en opgeslagen en krijgen een nieuwe plek op basisschool De Regenboog aan de Distelweg.

Meer berichten