Leerlingen van de KTS aan de slag in de eigen aula. | Foto: pr.
Leerlingen van de KTS aan de slag in de eigen aula. | Foto: pr. Foto: pr.

Meiden KTS online op bedrijfsbezoek

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Ook 37 meiden uit de brugklas van Teylingen College KTS deden dit jaar mee aan het landelijke Girlsday. Op donderdag 15 april brachten ze een online een bezoek aan Jora Vision in Rijnsburg en van Lent Kaag/Van Der Loo Waddinxveen.

Girlsday is een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel de interesse voor bètawetenschappen, techniek en ICT al op jonge leeftijd te wekken.

Digitaal programma

Door de coronamaatregelen was het deze editie niet mogelijk om de bedrijven daadwerkelijk te bezoeken. Om Girlsday toch door te kunnen laten gaan hebben Jora Vision alsook Van Lent gezocht naar een alternatief voor dit bedrijvenbezoek. Beide bedrijven hebben hun best gedaan om een digitaal programma voor deze dag voor de leerlingen in elkaar te zetten.

Jora Vision is een zeer creatief bedrijf dat spectaculaire projecten voor themaparken, dierentuinen, musea, waterparken en diverse andere organisaties binnen de recreatiebranche realiseert. Van Lent is groots in het bouwen van luxe jachten. De meiden hebben een indrukwekkende online presentatie en rondleiding door beide bedrijven gekregen. Dit alles gerealiseerd vanuit de eigen school; de aula van de KTS in Voorhout. Natuurlijk gingen de meiden zelf ook nog praktisch aan de slag onder het genot van een heerlijke lunch geregeld door de consumptieve afdeling van de school.

Toename na Girlsday

“Het was een geslaagde dag; de bedrijven hebben ons zeer welkom ontvangen en het was perfect georganiseerd. Desondanks hopen we volgend jaar weer met alle meiden bij de bedrijven zelf op de stoep te kunnen staan,” zegt Froukje Boom- Bakker, docent Techniek.

Boom-Bakker: “We hopen dat deze bedrijfsbezoeken bijdragen aan een goede afdelingskeuze voor leerjaar 3. Voor komend schooljaar zien wij als school in elk geval mede dankzij de Girlsday van de afgelopen jaren, een toename van meiden in de afdelingen bouwen, wonen en interieur (BWI) en produceren, installeren en energie (PIE).”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant