Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Sint bezoekt basisschool de Startbaan

  Onderwijs

Sassenheim • Sinterklaas bracht op vrijdag 3 december een bezoek aan basisschool de Startbaan. Alle klassen mochten om de beurt bij de goedheiligman op bezoek. 

Ondanks alle corona maatregelen, konden Sint en Piet toch naar de Startbaan komen om Sinterklaas’ verjaardag te vieren. Zij hadden hun eigen onderkomen in een prachtig versierde speelzaal. Alle klassen gingen een voor een bij hen op bezoek. Er waren vooral veel vragen voor de Sint. Hoe oud bent u? Waarom zetten wij eigenlijk een schoen om cadeautjes in te kringen? Waarom is uw kleding rood met goud? Alle vragen werden keurig beantwoord. Zelfs de vraag van groep 4, die graag wilden weten hoe lang Sinterklaas nu eigenlijk was. De meetlatten werden erbij gehaald en Sinterklaas werd door een aantal kinderen met hulp van Piet opgemeten. 

Lezen en liedjes

De kleuters hebben leren rijmen en lieten horen hoe dat klinkt en hoe dat werkt. De kinderen van groep 3 lieten vol trots horen, hoe goed zij al hebben leren lezen. Een leerling van groep 8 speelde liedjes op de viool en Sint mocht raden welke liedjes dat waren. Natuurlijk had hij ze allemaal goed.

Sint via video

Dat de Sint ook heel modern is, bleek uit het feit dat leerlingen die er niet bij konden zijn, via een videoverbinding toch contact konden hebben. De kleuters, groep 3 en groep 4 kregen een persoonlijk cadeautje van de Sint. Vanaf groep 5 waren er lootjes getrokken en zijn er surprises gemaakt. 

Meer berichten