Siem, Thomas, Quinten en Mark van basisschool Het Sterrenwerk zijn de winnaars van het schoolschaakkampioenschap.
Siem, Thomas, Quinten en Mark van basisschool Het Sterrenwerk zijn de winnaars van het schoolschaakkampioenschap. Foto: pr.

Sterrenwerk beste schakers bij schoolkampioenschap Teylingen 2022

Onderwijs Sassenheim Teylingen Voorhout

Teylingen • Het vijftiende schoolschaakkampioenschap, voor kinderen van de basisscholen in Teylingen, is gewonnen door de leerlingen van Het Sterrenwerk uit Sassenhiem. Het toernooi werd op woensdag 16 november georganiseerd door jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen uit Voorhout.

Na twee jaar zonder schoolschaakkampioenschap vanwege corona was het animo nu overweldigend: maar liefst 124 kinderen (31 teams, 4 kinderen per team) hadden zich aangemeld, waarvan er uiteindelijk 80 kinderen (vooral uit groep 7 en 8) konden meedoen. Voor de overige teams heeft de organisatie de intentie om in het voorjaar nog een extra toernooi te organiseren.

De 20 teams waren afkomstig van negen basisscholen: Andreas, Achtbaan Distelweg, Achtbaan Beukenrode, Achtbaan Cluster, Regenboog (allen uit Voorhout), Buitenplaats (Warmond), Bolwerk, Overplaats, Sterrenwerk (allen uit Sassenheim). Ieder team speelde in totaal zes rondes, eerst drie voorrondes waarna een poule indeling (A t/m E) werd gemaakt op basis van sterkte voor de laatste drie finalerondes. Voor het winnende team van iedere poule (dus verschillende niveaus) stonden er bekers klaar.

Poule E werd gewonnen door Het Winnende Schaakbord (Overplaats). De winnaar van poule D was het team Ultra Schakisch (Achtbaan Distelweg). De Schaakmatties (Achtbaan Cluster) gingen met de eerste prijs in poule C naar huis. Poule B werd gewonnen door team Botsauto’s (Buitenplaats). De winnaars van poule A en daarmee ook schoolschaakkampioen van Teylingen 2022 waren Thomas de Koning, Mark Zukovskis, Quinten van der Schagt en Siem Slobbe (team De Schakende Matten) van het Sterrenwerk. Zij mogen in maart meedoen aan het schoolschaakkampioenschap van de regio Leiden. Op de tweede en derde plek in poule A eindigden respectievelijk team De Shakers (Achtbaan Cluster) en Andreas groep 7/8 (Andreas).

Kinderen tussen de 7 en 18 jaar, die enthousiast zijn geworden over schaken, en interesse hebben in schaakles kunnen zich aanmelden via www.vrijpionnen.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant