Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy
Teylingen

Veiligheidsregio: drukke, maar ontspannen jaarwisseling

  Politie

Teylingen • De jaarwisseling in de Veiligheidsregio Hollands Midden is druk, maar relatief ontspannen verlopen. In Teylingen kreeg de brandweer vijf meldingen, de politie registreerde vijf incidenten.

De brandweer rukte bij de vijf meldingen vooral uit voor container- en kleine (afval)branden. Tijdens de vorige jaarwisseling 2018-2019 was er maar één melding. Bij de politie was een daling van het aantal incidenten, van elf incidenten in 2018-2019, naar vijf bij de afgelopen jaarwisseling. 

Spoedeisende hulp en huisartsenpost

De spoedeisende hulp van het Alrijne ziekenhuis ervoer een drukkere nacht dan voorgaande jaren, met name door slachtoffers van dronkenschap en slachtoffers met vuurwerkletsel. Voor de spoedeisende hulp in het LUMC en het Groene Hart Ziekenhuis was deze nacht vergelijkbaar met vorig jaar. De ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart hebben gezamenlijk voor letsel als gevolg van vuurwerk 18 personen behandeld en door vechtpartijen vijf personen behandeld. Het aantal slachtoffers van dronkenschap is tot 5.00 uur vijftien. 

Op de huisartsenposten zijn tot 5.00 uur in de nieuwjaarsnacht 39 personen behandeld voor letsel die in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling. De Doktersdienst Duin- en Bollenstreek zag een toename van het aantal slachtoffers van dronkenschap en slachtoffers met vuurwerkletsel. Voor de Huisartsenpost Midden Holland en Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland was de jaarwisseling rustiger dan vorig jaar.

Meer berichten