Logo deteylinger.nl
De koffiekar van Koffieheus heeft een vergunning gekregen voor een half jaar. | Foto: pr./ Facebook
De koffiekar van Koffieheus heeft een vergunning gekregen voor een half jaar. | Foto: pr./ Facebook
Sassenheim

Tijdelijke vergunning voor koffiekar bij station Sassenheim

  Politiek

Sassenheim • De gemeente verleent aan Koffieheus voor tot en met 30 juni een tijdelijke vergunning voor het exploiteren van een koffiekar op het stationsplein van Sassenheim. Koffieheus runt al een soortgelijke voorziening bij het station van Hillegom.

Door Nico Kuyt

Er is nog nieuw beleid voor standplaatsen in de maak, maar de gemeenteraad wenst op korte termijn een koffieverkooppunt mogelijk te maken. Er hebben zich al diverse gegadigden voor de exploitatie aangemeld die al zeer lang wachten op een antwoord. De eerstwachtende op de lijst die koffie, thee en kioskproducten verkoopt, dat is Koffieheus, krijgt een tijdelijke vergunning. Zolang deze loopt wordt voor het nieuwe beleid voor standplaatsen onderzocht of het punt een permanente invulling kan krijgen. Ook zal met de ondernemer de levensvatbaarheid van de standplaats worden geëvalueerd.

Op het station zelf is nog geen voorzieningen aanwezig voor de reizigers. Op loopafstand van station Sassenheim is wel een McDonalds gevestigd, maar de afstand is volgens B&W dusdanig dat niet iedereen hier makkelijk gebruik van zal maken.

Sociale controle

De tijdelijke vergunning voor de standplaats geldt voor alle dagen van de week van 6.00 tot 21.00 uur. De NS heeft aangegeven voorstander te zijn van zo´n voorziening voor de langstrekkende reizigers. Dagelijks maken zo'n 3.400 reizigers gebruik van station. Het koffiepunt schept tevens meer sociale controle rond het station, wat kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid bij de reizigers en wellicht een verlagend effect hebben op het aantal fietsendiefstallen.

Meer berichten