'Meer strooien bij woningen senioren' | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

'Meer strooien bij woningen senioren'

  Politiek

Sassenheim • Bij het strooien van de wegen en stoepen bij gladheid moet er meer gelet worden met die plaatsen waar senioren wonen. Dat vindt een briefschrijver die hiertoe een oproep heeft gestuurd aan de gemeenteraad.

Door Nico Kuyt

Ouderen dienen in de huidige tijd meer zelfstandig te blijven wonen en zelfredzaam te zijn en zoveel mogelijk afhankelijk te worden van de mantelzorg, maar van het noodzakelijke zout blijven zij in de winter verstoken, zo vindt de briefschrijver. "Het heeft onlangs gesneeuwd en weer wordt alleen op de doorgaande wegen gestrooid, maar onze wooncomplexen voor ouderen worden niet meegenomen. Dus zij kunnen niet naar het dorp voor boodschappen, maar ook het centrum was spekglad en dus ook de ondernemers en winkeliers nemen hun verantwoordelijkheid niet. Ook de mantelzorger moet zijn nek breken om de nodige zorg te kunnen leveren en wat denkt u van de thuiszorg, ook daar wordt niet aan gedacht", zo leest de mail.

"Bij het Gildehof was het echt een drama. Deze mensen konden niet eens bij de afvalcontainers komen en mijn man heeft een bewoner kunnen redden die daar weggleed. De politiek, ondernemers en woningcorporatie moeten om de tafel gaan zitten en een goed beleid maken waar onze ouderen, mantelzorgers en thuiszorg centraal staan, zodat zij hun werk veilig kunnen doen onder alle omstandigheden", zo ventileert zij haar mening en geeft aan dat misschien mensen met een uitkering ingezet kunnen worden om sneeuw te ruimen bij de ouderencomplexen. "Of misschien scholieren. Neem uw verantwoordelijkheid voor een veilig Teylingen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>