Stemmen staken bij Erfgoedcommissie | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Nico Kuyt

Stemmen staken bij Erfgoedcommissie

  Politiek

Teylingen • De gemeenteraad heeft vorige week de nieuwe verordening voor de Erfgoedcommissie niet kunnen aannemen. Een voorstel tot het doen van een wijziging in de tekst van D66 en CDA: daar staakten de stemmen.

Door Nico Kuyt

De onafhankelijke Erfgoedcommissie adviseert B&W over onder andere vergunningen voor monumenten en het aanwijzen van beschermd erfgoed. Met de nieuwe verordening worden de werkwijzen van de commissies in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen gelijkgetrokken. Verder verandert er nagenoeg niets. Maar het CDA diende in de gemeenteraad nog wel een wijzigingsvoorstel in. De fractie zag in de verordening onvoldoende terug dat er gebruik wordt gemaakt van de lokale kennis die aanwezig is bij de lokale historische verenigingen in Warmond, Voorhout en Sassenheim. Er zou vanuit elk van de drie lokale historische verenigingen een adviseur benoemd moeten worden, die door de commissie uitgenodigd wordt voor alle onderwerpen van het betreffende dorp.

Twaalf voor en twaalf tegen

Samen met D66 werd ook nog een wijziging voorgesteld om expliciet in de verordening aan te geven dat erfgoed zowel materieel en immaterieel erfgoed betreft, een kleine aanpassing waar de burger niet echt wakker van zal liggen. Maar toen het op stemmen aankwam waren er voor die kleine aanpassing twaalf raadsleden voor en twaalf tegen, de stemmen staakten.

Er werd niet meer verder gestemd over het voorstel en de wijziging rond de historische verenigingen. In de eerstvolgende raadsvergadering worden de wijzigingsvoorstellen en de verordening opnieuw in stemming gebracht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>