Ricardo Clarijs vierde begin april het kampioenschap met Foreholte. | Foto: archief
Ricardo Clarijs vierde begin april het kampioenschap met Foreholte. | Foto: archief Foto: pr.

Foreholte-trainer wint nationale titel met VOC

Sport Voorhout

Voorhout/Amsterdam • Het is een bijzonder seizoen met maar liefst twee handbaltitels voor trainer Ricardo Clarijs. Hij won zaterdag de nationale handbaltitel met VOC uit Amsterdam. Eerder kon de jonge oefenmeester het kampioenschap in de eerste divisie al vieren met Foreholte.

Clarijs (27) vervangt vanaf begin april Bert Brouwer, die met onmiddellijke ingang vertrok bij VOC. De Amsterdamse ploeg was op dat moment nog volop in de titelrace. Clarijs stapte in en zag zijn team zaterdag de derde en beslissende wedstrijd tegen Dalfsen met 24-23 winnen. In de laatste seconde scoorde tiener Dione Housheer (17) de beslissende strafworp. Het is voor het eerst sinds 2010 dat de nationale titel weer naar VOC gaat.

Ook volgend seizoen in Voorhout

Foreholte promoveerde begin april naar de eredivisie en komt daar volgend seizoen VOC tegen. Clarijs is in principe interim-coach bij VOC, dat tot nu toe nog geen opvolger heeft gepresenteerd. Na het kampioenschap bij Foreholte zei hij eerder tegen De Teylinger nog een jaar in Voorhout te blijven. "Ik ben nog jong en heb de tijd. Tenzij er iets heel bijzonders voorbij komt, blijf ik volgend seizoen bij Foreholte."

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant