| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Veel doelpunten in Voorhout bij Foreholte tegen ROAC

Sport

Voorhout • De doelpuntrijke eerste helft bij Foreholte tegen ROAC kreeg in de tweede helft een matig vervolg. Na 45 minuten tegenhouden, kon de thuisploeg de punten toch in Voorhout houden.

Voor Foreholte was een winstpartij op ROAC enorm van belang. Het ontsnappen aan degradatie staat hoog op de Voorhoutse verlanglijst en daarvoor moet er wedstrijd na wedstrijd gebuffeld worden. Die inzet was zeker de eerste helft aanwezig. Na zes minuten was het als eerste Jelle Geerlings die zijn schot 'gekraakt' in de handen van keeper Dammes van der Poel zag eindigen. Die zelfde Geerlings zette zijn hoofd tegen de eerste corner van Sten Admiraal en de bal verdween tegen de touwen (1-0). Even later vergat spits Wouter Nolles de voorsprong te vergroten toen hij te zacht inschoot na goed doorzetten van Bas Jongbloed en de voorzet van opnieuw Sten Admiraal. Ondertussen was ROAC voortdurend op zoek naar de gelijkmaker via aanvallen die over de gevaarlijke Martijn van Trigt liepen. Zijn verdediger Joost van Dam stond onder grote druk. Nadat Admiraal tweemaal gevaarlijk op doel had geschoten en Wouter Nolles de bal net over had geschoten, was het Christian Guijt die de bal bij Sten Admiraal wist te krijgen, Admiraal raakte de bal volkomen verkeerd, maar de bal hobbelde toch over de doellijn (2-0).

Gelijk

De Voorhouters waanden zich al ergens in de middenmoot op de ranglijst, maar ROAC bracht ze binnen vijf minuten weer terug op aarde. Eerst was het Freek Heemskerk die een vrije trap succesvol met het hoofd wist te verlengen (2 – 1) en even later werd een scrimmage voor het Voorhoutse doel beslist door Dick Heemskerk (2 – 2). Niet onbelangrijk was het dat het eerste balcontact voor de invallende Toni Arroyo voor de Voorhouters opnieuw de voorsprong betekende. Het was wederom Sten Admiraal die de bal voor het doel trok, waarna Arroyo het vonnis voltrok (3-2).

Rug tegen de muur

De gehele tweede helft stonden de Voorhouters met de rug tegen de muur. ROAC had de duimschroeven aangedraaid en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Foreholte verdedigde zich met de moed der wanhoop en kwam gedurende 45 minuten niet meer toe aan een fatsoenlijke aanval. De inzet was enorm en daar waar ROAC gevaarlijk werd via Van Trigt was doelman Guijt, zoals elke week, op zijn post. Uiteindelijk haalde Wouter Nolles de spanning uit de wedstrijd. Hij beloonde zichzelf na al zijn inzet door in de 93e minuut de bal achter Dammes van der Poel te kegelen (4-2).

De wedstrijd was beslist en het wachten was op het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Hees. Op de Elsgeest was het daarna nog heel lang heel gezellig met de supporters en spelers van Foreholte en ROAC.