Patricia Koot wint NK marathon | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Patricia Koot blijft Sanne Oosterwijk voor en wint het NK marathon voor junioren C.
Patricia Koot blijft Sanne Oosterwijk voor en wint het NK marathon voor junioren C. (Foto: pr./Hanneke Mennens)
Warmond

Patricia Koot wint NK marathon

  Sport

Warmond • Het was met een klein verschil, maar Patricia Koot kwam als eerste over de finish tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Dames Junioren C. 

Het NK Jeugdmarathon werd op zaterdag 8 februari in Hoorn verreden. Sanne Oosterwijk uit Lelystad had lang alleen op kop gereden en een voorsprong van ruim 12 seconden, maar na bijna vijftien ronden had Patricia Koot van de Warmondse IJsclub toch genoeg energie over om Oosterwijk in de laatste ronde net voor de finishlijn te verslaan. Marieke de Vries uit Grootegast ging met het brons naar huis.

De pupillen reden eerst in series, de snelsten uit de series mochten daarna in de finale strijden om het kampioenschap. Vanuit de Warmondse IJsclub reed Kyenno Fredrikze mee bij de jongens Pupillen A. Zijn plaatsing in de serie (21e) was niet hoog genoeg om de finale te mogen rijden.

Junioren

Bij de Dames Junioren A finishte Socha Zuiderduin (WIJC) op de elfde plaats. Bij de Heren Junioren A eindigde Voorhouter Tom Leltz (WIJC) ook op de elfde plaats. Het peloton was gedubbeld en moest al na 39 ronden afsprinten, Tom kwam als vierde van het peloton over de finish. De rijders met een ronde voorsprong moesten in de resterende elf ronden strijden om het kampioenschap. Dat werd uiteindelijk gewonnen door Harm Visser die voor de tweede keer NK jeugdmarathon kampioen werd.

Vergeer start niet

Yves Vergeer (WIJC) is niet gestart op dit NK marathon bij de A-junioren. Hij spaarde zich met het oog op de komende finale van de ISU World Cup junioren op 15 en 16 februari in Minsk en het WK junioren van 20 tot en met 22 februari in Polen.

Patricia Koot wint de marathon. Sanne Oosterwijk (l) wordt tweede, Marieke de Vries (r) is derde. | Foto: pr./Hanneke Mennens

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>