Yves Vergeer wint zilver op WK junioren | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Yves Vergeer wordt tweede op de 5 kilometer.
Yves Vergeer wordt tweede op de 5 kilometer. (Foto: pr.)
Warmond

Yves Vergeer wint zilver op WK junioren

  Sport

Warmond/Hillegom • Het wereldkampioenschap allround en het WK afstanden voor junioren werden dit weekend verreden in Tomaszów Mazowiecki in Polen. Yves Vergeer (WIJC, junior A) reed op de 5000 meter naar 6.39.58. Het persoonlijke record is ook meteen een nieuw WIJC-clubrecord.

De Rus Daniil Aldoshkin reed de beste tijd, 6.36.17, en was dus eerste, de zilveren medaille was voor Yves en brons was voor de Amerikaan Casey Dawson die finishte in 6.40.33.

Ploegenachtervolging

Op zondag trad Yves met Harm Visser en Jarle Gerrits aan voor de ploegenachtervolging. Ze zetten een tijd van 3.55,88 op de klok. De Noren beten zich stuk op de tijd van de Nederlanders. In laatste rit kwamen de teams van Japan en Rusland in actie. Beide ploegen gingen rap van start en waren sneller dan de Nederlanders. De Russen, met de winnaar van de 5 kilometer Aldoshkin, zetten nog een extra versnelling in. Zij wonnen dan ook het goud met een tijd van 3:52.39. De Japanners hielden met 3:55.17 genoeg over voor het zilver en voor de Nederlandse mannen was er brons.

Mass start

Ook voor de afsluitende Mass Start was Yves Vergeer geselecteerd, hij reed samen met Harm Visser. Bij de dames waren er valpartijen geweest en uiteindelijk is die wedstrijd stil gelegd en na afloop van de race van de mannen overgereden. Visser en Vergeer konden zich buiten de eerste schermutselingen vooraan de koers houden. Ze schoven in de slotfase goed mee naar de kop van de wedstrijd, maar helaas viel Yves Vergeer in de voorlaatste bocht. Harm Visser werd daardoor gehinderd en zag zijn kans op een medaille rook opgaan. De eindsprint werd gewonnen door Tsubasa Harikawa uit Japan, die eerder al de 1500 meter had gewonnen. Gabriel Odor uit Oostenrijk en Jaewan Shin uit Korea pakten zilver en brons.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>