Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Peer Compeer
Sassenheim

Teylingen zet LSSVV’70 opzij

  Sport

Sassenheim • Voor beide teams waren de belangen groot op De Roodemolen. Teylingen is onderweg naar het kampioenschap en voor LSVV’70 draait het om handhaving. Het bleef lang spannend qua stand, maar na de 2-0 vervloog de Leidse hoop op een resultaat. 

De grootste kampioenskandidaat kwam via Rik Prange op voorsprong. De middenvelder opende vorige week ook al het bal tegen Bernardus. Tom van der Vlugt pikte na de onderbreking ook weer zijn doelpuntje mee, maar vooral Cas Lubbe lichtte zichzelf prima uit met twee doelpunten als invaller.

Teylinger-trainer Rob Jonkman: “We hebben misschien niet geheerst, maar ook weinig weggegeven. Daarnaast hebben we zelf zat kansen gehad, maar we waren niet gelukkig in de afwerking. Daardoor bleef het lang 1-0 en mocht LSVV’70 misschien blijven hopen. De uiteindelijke 4-1 zege zegt evenwel genoeg. We hebben ze stuk kunnen spelen. Voor een leuke pot heb je twee ploegen nodig.” Jonkman vervolgt: “Het was goed te zien dat Dirk Zwetsloot weer terug was. Hij is een belangrijke pion. Sowieso zijn de pijntjes zo goed als verdwenen en zo kunnen we ons opmaken voor de eindsprint. Het mag duidelijk zijn dat we niet veel kunnen morsen en uiteraard willen we Koudekerk op afstand houden. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Eerst wacht ons een leuke en uitdagende pot tegen SJC. Daarna gaan we pas aan Warmunda denken. We willen dolgraag naar de derde klasse, omdat we dan meer voetballende ploegen zullen treffen en dat ligt ons beter.”

(Met dank aan Hennie Kanbier, Leidenamateurvoetbal.nl)

Meer berichten