Logo deteylinger.nl
Trotse leerlinge met hun A-diploma.
Trotse leerlinge met hun A-diploma. (Foto: pr./Dennis van Gent)
Voorhout

Het water weer in: Columbiaan reikt 35 zwemdiploma's uit

  Verenigingen

Bij zwemvereniging de Columbiaan was zaterdag 11 juli het laatste afzwem-moment voor de zomervakantie. Voorhout is zeventien zwemdiploma’s rijker. Twee weken eerder, op 27 juni zijn er achttien diploma’s behaald; dit zijn A-, B- en C-diploma’s.

Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen ging het afzwemmen gelukkig door, maar wel op een andere manier. Het afzwemmen was zonder grootouders en andere belangstellenden aan de badrand, maar wel met beide ouders. 

Twee weken geleden was er ook al een afzwemmoment, wat het totaal aantal op 35 geslaagden brengt. Dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind

Zwem-ABC

De vereniging vindt het belangrijk dat de kinderen goed vertrouwd raken met het water, daardoor zal het aanleren van de vaardigheden met veel meer plezier beleefd worden. Bij de Columbiaan leren de kinderen tijdens de lessen de nieuwste zwemtechnieken, volgens de richtlijnen uit de laatste zwemlicentie. De A is van aanleren, de B is van Beter en de C is van Compleet.

Geslaagden

Voor het A-diploma op 27 juni slaagden; Levi, Fébe, Feven, Julia en Daan.

Voor het B-diploma op 27 juni slaagden; Nina, Annabel en Yonatan.

Voor het C-diploma op 27 juni slaagden; Kevin, Luuk, Bram Jonah , Liva, Yuna, Flynn, Charley David, Elin, Ruaah en Dler.

Voor het A-diploma op 11 juli slaagden; Maaike, Max, Kaja, Feline, Pien, Jim, Thara, Johnny, Joseph en Siem.

Voor het B-diploma op 11 juli slaagden; Julia, Alexander, Tygo, Cas Joost en Feven.

Voor het C-diploma op 11 juli slaagden; Guus en Labib.


Het B- of C-diploma is binnen! Foto: pr./Dennis van Gent

Meer berichten